LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 juli 2023

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 juli 2023

  • Gisteren bericht dat de CEO van Osisko vertrokken is. Een zeer ervaren mijnbedrijf bestuurder neemt per vandaag de taken tijdelijk over. Ook gaat de Executive Chair of the Board een lagere rol als non-Executive Chair of the Board bekleden. Hij wil zich meer focussen op het dochterbedrijf van Osisko. Het aandeel verloor meer dan 10% aan waarde op de berichtgeving.
  • In juni is via NEO Finance 4,2 miljoen euro aan leningen (823 stuks) verstrekt. Dit was voor het platform een nieuw omzet record. Via de Secundaire markt werd ter waarde van 184.000 euro verhandeld. Het gemiddelde rente percentage was 14,36%. Daar zit ik met rond de 11% nog flink onder. In totaal werd in juni 615.200 euro aan rente uitgekeerd. Ook een account openen? Doe het hier.
  • Ik schreef al over DHC in Detroit. Berichten in de lokale pers maken dat het bedrijf nu aan de bak moet. Zelfs politici bemoeien zich er nu mee en eindelijk wordt er werk gemaakt van de verbetering van de service. De pers heeft gelukkig nog altijd invloed en hier zien we hoe ze dat ook positief kunnen gebruiken.
  • Meta gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid een app lanceren die een concurrent van Twitter moet gaan worden. Threads is de naam geworden.
  • Rolls Royce heeft nu ook een elektrische auto uitgebracht. Voor het luttele bedrag van 420.000 dollar kan je nu ook in enorme luxe elektrisch rijden. Ook deze fabrikant maakt eerst een auto en gaat dan pas denken aan hoe die auto elektrisch aan te drijven. In mijn ogen de verliezende strategie. Je maakt beter eerst de computer en aandrijftrein en daarna de auto… Zo hou je je aandacht bij wat belangrijk is en dat is de technische doorbraak die nu mogelijk is omdat je op elektrische aandrijving over gaat.
  • Het Road and Belt initiatief van China zit in zwaar weer. Veel projecten zijn mislukt en nu zitten de landen die er bij China geld voor leenden in de problemen. Ze hebben geen voordelen, maar wel extra schulden. De relatie met China doet dat geen goed. Laatste land in de problemen is Jordanië. Daar is een elektriciteitscentrale project mislukt. Jordanië klaagt nu China aan omdat het af wil van de ruim twee miljard dollar schuld die er voor is aangegaan.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *