LADEN

Typ om te zoeken

Oorlog om drinkwater

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Oorlog om drinkwater

We zien nu al daadwerkelijk hoe drinkwater in een oorlog een bepalende factor kan worden. Op De Krim is nu door toedoen van Rusland zelf ineens een drinkwater tekort ontstaan. Gelukkig voor de inwoners van De Krim is het aantal toeristen dit jaar extreem laag, anders had het nu al echt een probleem geworden. Zonder drinkwater wordt De Krim voor Rusland op termijn een onhoudbare situatie.

Landen als China en India zijn ook kwetsbaar. Een enorme bevolking en forse delen van het land waar het extreem warm is en water steeds schaarser wordt.

Als dan een buurland wel drinkwater heeft en het niet vrijwillig wil afstaan, dan wordt een oorlog om dat drinkwater ‘haalbaar’. In feite kan je de oorlog in Oekraïne ook toewijzen aan het watertekort dat De Krim had voor de Russen de landbrug veroverden. Hun angst voor het offensief van Oekraïne bracht ze er recent toe de dam te laten springen en nu hebben ze dat watertekort opnieuw.

Zelfs Amerikaanse staten onderling maken al forse ruzie over drinkwaterrechten. Nu zullen ze binnen de VS niet snel tegen elkaar ten strijde trekken, maar als de nood hoog wordt, dan moeten we maar eens zien hoe vriendelijk de strijd om het beschikbare water blijft.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *