LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 juli 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 juli 2023

  • Gisteren een forse winst voor de AEX index. De index steeg meer dan 2% in waarde.
  • Ford kwam gisteren met de cijfers. Het bedrijf maakt nog altijd verlies met haar elektrische auto’s. Ze verwachten wel dat die markt in 2024 en verder interessanter gaat worden. Vooralsnog echter zal de productie van elektrische auto’s voor Ford een verliesgevende zaak blijven.
  • Anheuser- Busch heeft serieus last van de boycot die rechts Amerika op Bud Light heeft afgekondigd. Het is echt zo dat de omzet aanzienlijk gedaald is. Ze gaan nu 2% van het personeel ontslaan.
  • De Amerikaanse economie groeit sneller dan analisten vooraf verwacht hadden. Bidenomics werkt en dat is iets waar de Republikeinen van balen en de Democraten eigenlijk nog altijd geen politieke winst uit kunnen trekken.
  • Facebook maakt meer winst, maar de Metaverse blijkt voor Meta nog niet echt van de grond te komen.
  • Het wereldwijde tekort aan computerchips is nu omgeslagen tot een overdaad aan beschikbare chips. Bedrijven gingen hamsteren terwijl de chipfabrieken op topcapaciteit gingen produceren. Nu is er dus bijna geen vraag naar chips omdat bedrijven eerst de gekochte voorraad moeten aanspraken om niet te veel geld te verliezen op deze enorme investering.
  • De Russische minister van Defensie is in Noord Korea om daar min of meer te smeken om de levering van wapens en munitie. Hoe ver is Rusland gezakt dat het al zo ver is gekomen…
  • Als het mis gaat tussen Rusland en de NAVO, dan lijkt het vooral de situatie in de Zwarte Zee die een risico vormt. Rusland dreigt op alle schepen te gaan schieten, maar Roemenië, Bulgarije en Turkije gebruiken die zee ook voor scheepsverkeer. Deze landen zijn lid van de NAVO en een aanval op één is een aanval op allen. Rusland heeft overigens de nodige mijnen in zee gelegd. Het wordt dus ook steeds gevaarlijker om daar te varen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *