LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 januari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 januari 2019

Nederland heeft weer een bonnetjes affaire. Het gaat nu om de burnpit zaak, waarbij defensie giftig afval in Camp Holland liet verbranden waaraan soldaten blootgesteld werden. Het Dagblad van het Noorden heeft bewijzen dat Defensie er van wist maar Defensie blijft de Trump aanpak hanteren en dat is ontkennen, ontkennen, en ondanks alle bewijzen blijven ontkennen. Je kan wel zien dat Premier Rutte een fan van Trump is. Het geeft af.

  • Overigens heeft Trump vrijdag de enig juiste beslissing genomen en dat is de Amerikaanse overheid heropenen zonder toezegging voor een Mexicaanse muur. 800.000 ambtenaren krijgen nu alsnog hun loon. Het gaat er hier niet om wie er won. het ging om al die mensen die verloren.
  • In Venezuela wordt Maduro nu door Russische beveiligers beschermd. Zou de VS dus een aanslag op hem overwegen, dan zit daar als bonus een forse ruzie met de Russen aan vast. Putin heeft de VS al laten weten geen inmenging in Venezuela te accepteren. De EU heeft heel braaf de kant van de VS gekozen en heeft zichzelf daarmee weer in een onmogelijke situatie gebracht. Waar bemoeien we ons mee?
  • Duitsland wil in 2038 ook van de bruinkool en steenkool verbranding af zijn. Ongehoord mooi zoals de Duitsers hier wel ambitieuze doelen durven te stellen en er NU al aan werken. Duitsland moet ook hard aan het werk, want het besluit om niet met kernenergie te gaan werken heeft ze qua uitstoot nu op achterstand gezet.
  • In Boxtel ontspoorde het dit weekend in het uitgaansleven. Helaas had het veel te maken met het onprofessionele gedrag van politie agenten die wraak nemen en excessief geweld niet uit de weg gaan. Dan escaleert het en dan krijgen de bontkraagjes vervolgens weer de schuld. Een eerlijke evaluatie zou hier de politie goed staan.
  • Het Amerikaanse Marathon Asset Management heeft goede zaken gedaan in Amsterdam. De 5 Keizers, hun pand aan de Keizersgracht werd met een winst van 70 miljoen euro afgestoten. Dat is meer dan 100% winst in nog geen drie jaar.
  • De goudprijs is weer boven de 1300 dollar per ounce gekomen.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *