LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 feb 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 feb 2022

  • In de VS is voor de derde maand op rij het aantal verkochte woningen afgenomen. De afname was 9,5% ten opzichte van vorig jaar. Dit is overigens positief voor de prijzen per woning. Die stijgen hierdoor extra hard.
  • De Russische munt is qua waarde helemaal weggevallen. Dit houdt in dat Russen buitenlandse goederen bijna niet meer kunnen betalen, maar ook dat Russische goederen voor anderen heel goedkoop worden. In feite moet je dus handel met Rusland nu volledig staken om heel effectief te zijn.
  • De Russische inval is lang zo succesvol niet als dat de Russen gedacht hadden. Ik zie voor me dat in de onderhandelingen de Russen de onvoorwaardelijke overgave eisen en dat de Oekraïners instemmen met die onvoorwaardelijke overgave van de Russen. Probleem over. Als de situatie voor de Russen niet snel beter wordt lopen ze de kans dat hun leger zich doodloopt op de Oekraïense muur en dat de Russische soldaten uit zichzelf stoppen met vechten. Hun motivatie is laag nu blijkt dat ze niemand komen bevrijden, maar zelf gezien worden als fascistische veroveraars.
  • Door de inval in Oekraïne is het Duitsland akelig duidelijk geworden dat haar pacifistische politiek nu tot het verleden zal behoren. De 2% waar Trump zo veel moeite voor deed is nu door Duitsland zelf besloten. Europa zal nu, veel meer dan de laatste 40 jaar, werken aan een eigen krachtig leger dat in staat zal zijn om Europa tegen veroveraars te beschermen. We moeten heel onze veiligheid opnieuw overwegen. Alleen maar op enkele kernwapens vertrouwen is goedkoop, maar biedt ook weinig bewegingsruimte. Zou Rusland aanvallen, dan heb je geen opties, behalve totale vernietiging.
  • Berkshire Hathaway heeft in 2021 ter waarde van 21,7 miljard dollar eigen aandelen teruggekocht.
  • Block (SQ) was vrijdag één van de grote winnaars met een winst van bijna 25%.
  • De Russen maken heel veel gebruik van nep info. Zo werd er gisteren door een nepaccount van de burgemeester van Kiev gemeld dat de stad volledig omsingeld zou zijn. Ik kreeg overigens zelf ook een mail van een Russische trol die dacht me misinformatie te kunnen voeren. Helaas zie ik dat diezelfde info door anderen niet doorzien wordt als Russische propaganda
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *