LADEN

Typ om te zoeken

Putin speelt Biden in de kaart

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Putin speelt Biden in de kaart

Laat het heel duidelijk zijn, de VS is blij met de Russische inval.
Niet alleen kan de VS mogelijk veel wapentuig gaan verkopen, maar Rusland maakt zich niet populair met deze stap en dat speelt de VS daarmee enorm in de kaart. Onder vooral de voormalige presidenten Trump en onder Bush jr was de VS in de wereld de slechterik geworden. Nu is Putin die rol gaan spelen en kan de VS weer net doen alsof ze de moreel betere partij is.
Een wereldmacht is nooit de moreel betere partij. Om die macht te krijgen en om die macht te houden moet je vreselijke dingen doen.
Je moet immers een groot leger hebben en dat leger moet steeds wat te doen hebben.
De VS is dus geen lieverdje. Dat is zonder meer waar.
Maar deze oorlog in Oekraïne is niet meer dan een Russische stap om wederom naast de VS een wereldleider te worden. Niet meer en niet minder.
Wil Rusland weer haar oude glorie terug krijgen, dan zal het moeten uitbreiden. En moeten blijven uitbreiden! Oekraïne is daarom 100% zeker niet de laatste stap. Andere landen, zoals Wit Rusland, Kazachstan en de voormalige Moslim vazalstaten in het zuiden zullen in beeld gaan komen. De Baltische staten en Oost Europa vooralsnog niet, omdat die zich slim genoeg van de NAVO bescherming voorzien hebben. Ze zagen op tijd in dat Rusland ooit wel weer eens terug op het wereldtoneel zou gaan komen. De stappen zijn geen hogere wiskunde. Het is een scenario dat uitgespeeld moet worden om wereldleider te worden.
Ook China zal die stappen nemen, net zoals de VS dat doet. Ben je klein, dan kan je je alleen beschermen door bij een grotere partij bescherming te zoeken. Of… door kernwapens en rakettechnologie te bezitten.
Dat is de akelige waarheid.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *