LADEN

Typ om te zoeken

Geen Russisch gas meer

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Geen Russisch gas meer

Willen we de Russische oorlogsmachine écht raken, dan moeten we stoppen met het kopen van Russisch gas en Russisch graan. In feit moet de handel met Rusland compleet stilgelegd worden.
Geen enkele sanctie heeft zin als we Russische energie blijven kopen. Daar financiert Putin zijn oorlog mee!
Zo’n stap gaat de Europese economie raken.
Dat is waar.
Als je zo begaan bent met het Oekraïense volk, dan is dat een kleine opoffering voor de goede zaak.
Blijven we gewoon energie van Rusland afnemen, dan lacht Putin alleen maar om die nietszeggende westerse sancties.
Het blijft niet bij Oekraïne. Ook Finland staat op de nominatie voor een Russisch bezoekje. Wit Rusland en Kazachstan zitten al onder het juk van Rusland. Opmerkelijk overigens wel dat Kazachstan niet meewerkt aan de Russische verovering van Oekraïne.
Overigens voor de lezers die de schuld van dit alles bij de VS leggen… Oekraïne heeft in 1991 afgezien van de 1.200 kernwapens die er aanwezig waren. De wapens gingen naar Rusland. Dit in ruil voor haar blijvende onafhankelijkheid.
Rusland garandeerde die onafhankelijkheid.
Je ziet nu in real time hoeveel die Russische belofte waard was. Achteraf gezien is die stap om de kernwapens weg te doen moreel de juiste geweest, maar mét die wapens was Rusland nooit binnengevallen en had het land van iedereen onafhankelijk kunnen blijven. Er was dan ook geen reden geweest om toenadering tot het westen te zoeken daar waar het ging om haar onafhankelijkheid.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *