LADEN

Typ om te zoeken

Minder belasting betalen

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Minder belasting betalen

Wil je als ondernemer minder belasting betalen, dan is het in feite vrij simpel.
Stop met winst maken!
En als je dan NOG vindt dat je te veel belasting betaalt, laat dan zo veel mogelijk vermogen in je bedrijf zitten en heel er zo min mogelijk uit om naar privé te halen. Immers iedere euro die je overmaakt naar privé betaal je al snel 50+% belasting over. Of dat nu loon of dividend is maakt niet zo heel veel uit.
De belastingdienst weet dat en daarom is er een minimum bedrag dat je jezelf als loon moet uitkeren. Hou het daar dan ook bij en leef van een karig loon en blijf ondernemen met je zakelijke geld. Dat is de beste manier om veel minder belasting te betalen.
Het ‘geen winst maken’ is misschien wel de grootste reden dat Amazon zo groot is geworden. Jeff Bezos ontsloeg managers die het uit het oog verloren. Liever meer reclame maken en daar geld aan uitgeven, dan de winst binnen houden en dan vervolgens 25% moeten inleveren. Zet je geld volledig in om nieuwe klanten te werven en je groei is maximaal.
Het is een manier van zaken doen die eigenlijk vrij nieuw is. Immers is iedereen groot geworden met het verhaal van winst maken en dividend uitkeren.
Dat is allemaal mooi, maar heel duur.
Er is niemand die je dwingt het zo te doen.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *