LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 september 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 september 2018

– Het is opmerkelijk hoe ‘zielig’ het machtigste land ter wereld is. Ze hebben zich laten bestelen door heel de wereld en toch zijn ze volgens eigen zeggen het rijkste, machtigste en beste land ter wereld. Waarom zeur je dan over je positie? De rest van de wereld heeft het volgens je eigen uitspraken slechter!
– We gaan terug naar de ruilhandel situatie. Waarom? De Amerikaanse sancties tegen Iran veroorzaken dat. Elektronisch geld in de wereld loopt via een in de kern Amerikaans systeem. Wie dus geld overmaakt naar Iran kan geïdentificeerd worden door de VS. Daarom gaat er handel met Iran plaatsvinden, maar dan via een ruilhandel constructie. Zo kunnen de Amerikanen niet meekijken. De EU gaat goederen ruilen tegen olie. Een betere oplossing zou een eigen geldsysteem zijn. Immers is het belachelijk om naar pre historische methodes terug te gaan alleen maar omdat de VS de wereld haar elektronisch geldsysteem afdwingt. Dit kan echt heel anders, maar daar hebben politici dan weer geen kaas van gegeten.
– China gaat het over een andere boeg gooien en gaat nu ‘de wereld tegen de praktijken van de VS beschermen’. Het land heeft een white paper uitgegeven waarin het aangeeft dat het de strijd met de VS niet wil, maar dat ze die ook niet uit de weg gaat als de VS haar die strijd opdringt. In het White paper ook aanklachten tegen de VS dat met subsidies voor Amerikaanse producenten in feite de wereldmarkt ook al verpest. China blijft er bij dat ze hier vooral het slachtoffer is die slechts reageert als ze wordt aangevallen. Het is overduidelijk dat de huidige Amerikaanse aanpak niet werkt. Helaas heeft Trump maar één aanpak en dat is altijd al de bully aanpak geweest.


– Het aandeel Tomtom blijft zitten waar de klappen vallen. Gisteren wederom 6% koersverlies.
– De olieprijzen zijn flink omhoog en oliebedrijven profiteren. Olie steeg gisteren gemiddeld 3%.
– Wereldleiders komen naar de VN maar de sfeer is niet vriendelijk. De Iraanse president Rouhani zal ook gaan, maar heeft niet de intentie om Trump te ontmoeten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *