LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 september 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 september 2018

– In de VS beginnen consumenten de gevolgen van de importheffingen in de winkel te zien. Wasmachines bijvoorbeeld zijn nu fors duurder geworden. Het verschil in prijs moeten Amerikanen nu afdragen aan de belastingdienst. In feite zijn de heffingen dus een prachtige manier om de belastingen van Amerikanen fors te verhogen.
– In Nederland belooft het kabinet dat de stijging van de AOW leeftijd minder snel gaat verlopen. De leeftijd van 67 wordt dan niet in 2021 bereikt maar pas in 2025. Het is nog slechts een plan.
– BMW heeft een winstwaarschuwing afgegeven. De emissieregels (waar ze zich tegenwoordig wél aan moeten houden) en de importheffingen in de VS beginnen zeer te doen.
– Volgens de Duitse kanselier Merkel moeten Duitse en Europese autobouwers minder afhankelijk worden van batterijtechnieken van buiten Europa.

accu, europa, bmw
– Nike heeft ondanks de aandacht en rechtse boycot in de VS haar winst en omzet opgevoerd. Denk nu niet dat Nike ineens voor burgerrechten etc. is. Ze zijn de campagne met de in opspraak gekomen atleet begonnen omdat het keihard geld oplevert. Niet meer en niet minder.
– Shell gaat fors investeren in de Russische energiemarkt. Zo wil het bedrijf de komende vijf jaar zo’n 300 tankstations openen.
– In de Malediven heeft een pro India regering de verkiezingen gewonnen. De vorige regering zocht nauwe samenwerking met China en beperkte democratische vrijheden. Ze deed dat echter niet goed genoeg om de verkiezingen nooit meer te verliezen.
– De speech van Trump in de VN was duidelijk. De VS is niemands vriend meer. Het is een land onder een asociale leider die alleen maar aan zichzelf denkt en zijn land met zich meetrekt. Het is tijd dat Europa wakker wordt en de bakens gaat verzetten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *