LADEN

Typ om te zoeken

Opvallend veel overnames in de goudsector (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud

Opvallend veel overnames in de goudsector (Tom Lassing)

Deze week is begonnen met opvallend veel berichten over overnames en investeringen in de goudsector. Ook niet de kleinste overnames. Zo is het de bedoeling dat Randgold voor meer dan 18 miljard dollar overgenomen gaat worden door Barrick Gold.
Great Panther is van plan om Beadell Resources over te nemen.
Verder werd bekend dat Shandong Gold uit China ter waarde van 300 miljoen dollar aan aandelen Barrick Gold gaat kopen. Shandong Gold heeft al eens eerder een belang in een mijn van Barrick genomen.


IAG heeft gisteren bekend gemaakt dat haar reserves in Rosebel (Suriname) nu officieel 51% zijn toegenomen. Hoe werkt dat, want er is niet ineens meer goud in de grond bijgekomen. Die reserves worden berekend op basis van proefboringen. Volgens een veste procedure die streng gereguleerd wordt mogen ze vanuit de proefboringen schattingen doen over de hoeveelheid goud die er in de grond aanwezig is. Daarbij is de dikte van de goudhoudende laag van belang en het percentage aan goud dat in die proefboringen is aangetroffen. De boringen moeten daarvoor in een vast patroon gedaan zijn en op een vaste onderlinge afstand. Dan nog is het een schatting die kan meevallen of tegenvallen.
Het aandeel IAG is gisteren een paar procent hoger van start gegaan, maar sloot uiteindelijk toch een half procent lager.
Ondertussen was heel de goudsector gisteren hoger. Dat spreekt dus niet voor IAG.
De meeste goudaandelen die nu in het goudrapport staan zijn overigens nog niet keihard koopwaardig. Helaas nog niet.
Het goudrapport is hier te bestellen
De vraag blijft of je wel moet proberen te timen. Je kan dan nu centen winnen, terwijl we het voor de lange termijn hebben hebben over tientjes aan winsten…
Gaat immers de goudsector los, dan zullen de koerswinsten enorm zijn.

goudaandelen.com

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *