LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 maart 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 maart 2023

  • Eerder deze week besprak ik in het lunchwebinar het aandeel Block. Dezelfde dag en daarna is het aandeel fors in koers gedaald. Dat biedt dus potentieel extra kansen, maar het is ook van belang wat of de reden is van de forse daling.
  • Het aandeel Coinbase is gisteren meer dan 10% in koers gedaald nadat bekend werd dat de SEC een onderzoek heeft aangekondigd omdat het Coinbase verdenkt de regels te hebben overtreden.
  • Ik had vandaag genoeg artikelen voor wel twee nieuwsbrieven… Vandaar dat ik de bijdrage van Jan Breestraat even op de site geplaatst heb. Heb je interesse in een trendneutrale optie strategie, kijk dan hier.
  • TikTok ligt in de VS onder vuur. De angst is dat gebruikersgegevens gedeeld worden met de Chinese overheid. De hearing verliep gisteren niet gunstig voor het bedrijf. Er is nu wel een alternatief plan aangeboden. Dat is dat de data door Oracle gaat worden opgeslagen. Dat zou dan de angst bij de Amerikaanse overheid moeten wegnemen.
  • In Frankrijk blijven ze staken vanwege de verhoging van de pensioenleeftijd naar 64. De rest van de wereld kijkt er met ongeloof naar… Hoe konden ze het zich veroorloven om al op hun 62e met pensioen te gaan? Het antwoord is … Niet.
  • Vooral Shell, Dow en BP hebben fabrieken die meer uitstoten dan de fabrieken van andere concurrenten. Deze bedrijven stoten veel meer CO2 uit dan de rest. Dit alles is berekend door De Nederlandse Emissieautoriteit (NEa). Het gaat om echt substantiële verschillen.
  • Crypto bedrijven beschuldigen de Amerikaanse toezichthouder er van niet duidelijk over de regels te zijn. Nog altijd zijn er in de VS geen aparte regels voor specifiek crypto handel.
  • In de VS wilden de Republikeinen dat ESG overwegingen voor investeringen van bedrijven voor onder meer pensioenvoorzieningen geschrapt zouden worden. Voor het eerst zette Biden daarop zijn veto in. De Republikeinen konden niet genoeg voorstanders vinden om het veto ongedaan te maken.
  • Gisteren ging het lunchwebinar over het belang van koper. Kijk hier
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *