LADEN

Typ om te zoeken

Nieuwe strategie Jan Breestraat

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws Opties

Nieuwe strategie Jan Breestraat

Normaliter worden door mij op BEURSBOX strategieën gepubliceerd die er gebaat mee zijn dat de winsten bij een daling groter zijn dan bij een stijging.

Het nadeel is echter dat als de strategieën op de expiratiedatum op een mooie winst zijn geëindigd al snel de gedachte ontstaat dat dit kwam omdat de beurs “toevallig” de goede kant op bewoog.

Door nu tegelijkertijd twee strategieën te lanceren die tegengesteld zijn ga ik proberen te bewijzen dat de bovengenoemde gedachte niet juist is.

Ik kan wel omslachtig uitleggen waarom je als je de richting verkeerd hebt ingeschat dat dit niet hoeft te betekenen dat je in het verlies eindigt.

Er is een (beetje onbekend) spreekwoord wat zegt: “Een goede zeiler zeilt bij elke wind!”

Hoewel er even zo goed weleens een zeilboot omslaat of op een zandbank vast komt te zitten, zit er toch wel een grond van waarheid in.

Door de beide strategieën te managen tot het moment dat de strategie over 57 dagen afloopt ga ik het bovenstaande proberen te bewijzen.

Je moet het maar zien in het kader van “Beleggen moet leuk zijn” alsmede in het kader “Alles mag, behalve verliezen”.

De opzet van de beide (tegengestelde) strategieën zijn vandaag (23 mrt gestart) en u treft ze hierbij.

Dit betreft dus de set-up, waarna elke bijstelling die wordt uitgevoerd wederom duidelijk zal worden omschreven.

Zelf vind ik het grootste voordeel van deze “trendneutrale” aanpak dat je nooit een beursrichting echte behoeft in te schatten en die fout door “trendneutraal” te zijn dan op voorhand al hebt vermeden.  En . . . dat je ongewenste marktbewegingen doodleuk kunt compenseren door de curve zodanig bij te stellen dat je (bijna altijd) toch nog op winst komt.

De trendneutrale verdedigingstechniek is echter, in principe, bij beide strategieën hetzelfde.

De crux is dat de curve tijdens de looptijd zodanig wordt “gekneed” waardoor het best haalbare resultaat a.h.w. vanzelf tevoorschijn komt. 

Het leuke is ook dat het eindresultaat doorgaans hoger is dan wat bij de set-up het geval was.

Het doel is om met beide strategieën een winst te behalen ongeacht of de strategieën bij de setup een bearisch of bullish karakter hadden.

We gaan het zien!

Happy Trading,

Jan Breestraat

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *