LADEN

Typ om te zoeken

De koersdaling van het aandeel UEC

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De koersdaling van het aandeel UEC

Het was toch iets anders bij de daling van uranium aandeel UEC.

Er blijkt een rapport van een shorter te zijn uitgekomen. Die shorter heeft zelf ook een shortpositie ingenomen.

In zijn rapport schrijft hij dat in zijn ogen UEC verzuimd heeft om winsten te pakken bij de laatste twee oplevingen van de uranium prijs.

Voor mezelf ben ik het op dit punt niet met de shorter eens. Ik zie weinig ‘spike’ in de uranium markt. Achteraf kan je makkelijk praten als de koers weer iets gedaald is, maar een serieuze spike in de koers van uranium heb ik in mijn ogen niet gezien.

De shorter is van mening dat de uranium voorraden van UEC niet ontgonnen kunnen worden tegen de huidige uranium koersen. Ook dat is niet nieuw. Ik heb al vanaf jaren geleden gezegd dat er een prijs van tenminste $60 per pound nodig is voor alle uranium bedrijven om winst te kunnen maken.

Deze shorter is in mijn ogen simpelweg gebruik aan het maken van negatief beurssentiment om dit aandeel keihard te raken en rijk te worden van de daling die hij met zijn rapport veroorzaakt.

Terecht of onterecht, de daling van de koers is een feit en als belegger zal je dus moeten beslissen wat of je doet. De storm uitzitten, of er nu uit en later tegen hopelijk lagere koersen er weer instappen.

In mijn ogen is hier geen sprake van nieuwe feiten. Dit is puur opportunisme in gang gezet door negatief beurssentiment dat is veroorzaakt door de bankencrisis in de VS. Beleggers zijn schichtig en daar maakt hij heel slim en naar mijn idee bijna crimineel gebruik van.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *