LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 aug 2020

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 aug 2020

  • De S&P 500 staat (bijna) op recordhoogte, terwijl maar 40% van de aandelen op winst staan. De stijging van de beurs wordt door steeds minder aandelen gedragen. Dat is een hype waarschuwing.
  • China heeft Trump een oor aangenaaid. In het geheim zijn de gesprekken met China namelijk doorgegaan, terwijl de Amerikaanse president stoere taal naar zijn kiezers uitsprak. Dat zinde de Chinezen niet en ze brachten dus naar buiten dat er wel degelijk nog altijd gesprekken gaande zijn.
  • Het aantal Corona gevallen in de VS is eindelijk aan een daling begonnen. Een week lang minder dan 50.000 nieuwe gevallen per dag. Ondertussen hebben al bijna zes miljoen Amerikanen de ziekte gehad. Bijna 180.000 mensen verleden in de VS aan de ziekte.
  • Bij DeGiro hebben beleggers in het verleden door systeemfouten grote risico’s gelopen. De VEB heeft nu vragen aan DeGiro, maar wil ook nog compensatie richting de beleggers vanwege die gelopen risico’s. Is dat nu écht terecht? Zo ver bekend is er nooit iets misgegaan. De fouten werden blijkbaar op tijd ontdekt. Maar moet dan een bedrijf alsnog geplukt worden? Willen we echt naar een maatschappij waarin iedere gemaakte fout, ook één zonder consequenties, tot een enorme claim gaat leiden?
  • Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is de investering in verduurzaming van de woning vrijwel niet rendabel. Het zou tientallen jaren duren voordat heel de investering er uit is. Daarbij gaan ze uit van het gasloos maken van de woning. Die investering is inderdaad enorm hoog. Het installeren van zonnepanelen, isoleren en dubbel glas zijn wel investeringen die zich redelijk snel terug laten verdienen. Hoe lager je energierekening, des te moeilijker is het terugverdienen. Als je dus gasloos gaat na de al genoemde maatregelen, dan is terugverdienen vrijwel onmogelijk.
  • De meeste analisten in de VS geloven in een winst voor Biden in de presidentsverkiezingen. Ze zijn echter wel verdeeld over hoe dat voor aandelen uit zal gaan pakken.
  • De leiding van Rio Tinto krijgt geen bonus. De reden is dat ze twee heilige grotten hebben laten opblazen in West Australië. Onder die grotten ligt een rijke ader en die was ze meer waard dan een paar heilige grotten van de daar wonende Aboriginals. Ze betalen dit besluit nu met hun bonus.
  • Blackrock heeft haar aandeel in Unibail verhoogt tot 4,2% met een 5,01% stemrecht.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *