LADEN

Typ om te zoeken

De volgende vastgoed stap in de VS

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De volgende vastgoed stap in de VS

detroit

Wat als Trump de verkiezingen wint?
Laat het duidelijk zijn, ik zou veel liever zien dat Biden wint, omdat daarmee de wetteloosheid die nu in de VS hoogtij viert dan weggenomen zou worden. Maar ondanks de rampzalige aanpak van Trump doet Detroit het nog altijd heel goed. Er is een positieve sfeer die de stad nu al jaren uitstraalt.
Ook onder Trump verwacht ik dus dat die positieve sfeer blijft bestaan. Vergeet niet, Michigan stemde in 2016 voor Trump.
Zou echter Biden winnen, dan kan het in mijn ogen alleen maar nóg beter worden.
Natuurlijk zijn er risico’s. Er is nog altijd veel werkloosheid in Detroit. We hebben echter zowel de huizen als het appartementen complex aangemeld bij Section 8 programma’s. Dat is verhuur aan mensen waarvoor de overheid de huur betaalt.
Voor verhuurders is er meer zekerheid, al moeten de te verhuren panden wel aan hogere eisen voldoen.
Het kost dus wat geld om die hogere norm te bereiken, maar die kwaliteit komt dan terug in de vorm van ene iets hogere, maar vooral veel zekerder huur.
In mijn ogen is daarom het risicoprofiel van mijn projecten in de VS verder afgenomen. Daarbij heb ik nu ook veel meer ervaring opgedaan. Ik was niet nieuw in de VS, maar niet eerder had ik echt een serieuze portefeuille opgebouwd.
In heb nu 26 huizen. Daarvan zijn er 17 verhuurd met betalende huurders. Twee huizen zitten huurders in met een betalingsachterstand. De andere huizen zijn in renovatie.
vandaag hoop ik een niet hierboven meegeteld huis te verkopen. Het was aangekocht als een buy and flip huis. De winst komt ten goede aan heel het project.
Op 1 september koop ik in de vorm van ‘lease to buy’ twee verhuurde huizen. Per huis moet ik 2.500 dollar aanbetalen. De huidige huurders betalen in feite mijn lease to buy afbetaling. Na 70 maanden min of meer de huur doorsluizen naar de huidige eigenaar zijn de huizen volledig mijn bezit. Ook deze twee huizen gaan deel van de portefeuille uitmaken, al kan ik uiteraard op deze twee huizen geen pandrecht afgeven, omdat ze pas na 70 maanden mijn bezit zijn.
Eventueel heb ik wel het recht de huizen ergens in de toekomst in één keer te kopen en dan op dat moment volledig eigenaar te worden.
Zou de cashpositie dat in de toekomst mogelijk maken, dan is dat te overwegen. Nodig is het niet, omdat de huurders de kosten betalen. In feite kom ik hier middels twee keer 2.500 dollar en een flinke lading geduld aan twee huizen. Risico’s zijn er wel. De huurders kunnen vertrekken en reparatiekosten en onderhoud zijn voor mijn rekening.
Naar aanleiding van de ontwikkeling van het appartementencomplex en de groei van de huizenportefeuille zoek ik nu (her)financiering voor zowel het complex als de woningportefeuille.
Kijk hier
Aanstaande woensdagavond geef ik samen met Douwe Westervaarder een webinar over dit onderwerp
.

Tags
Volgend artikel

6 Reacties

 1. Eppo 24 augustus 2020

  Nou als ik zo de bekende Democratische steden ziet wat die Partij er voor een Ghetto,s van gemaakt hebben zou Jij echt niet Trump daar van de schuld kunnen geven hoor .
  https://twitter.com/kimKBaltimore/status/1295461903268040707

  en zo zijn er nog tientallen steden te vinden .in de USA en Joe Biden gaat die echt niet opknappen hoor .

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 24 augustus 2020

   Trump is niet de oorzaak, maar het gevolg. De VS is een derde wereldland in heel veel opzichten. Dat gaat niemand in enkele jaren oplossen. Detroit laat alleen wel zien wat er allemaal mogelijk is als je er je best voor gaat doen.

 2. Eppo 25 augustus 2020

  dat klopt wat je zegt ,dat gaat niet in een paar jaar opgelost worden en zekers niet door Joe Biden
  en je kan ook niet raciale onlusten aan Trump linken want dat is van alle tijden al in de USA politie geweld.
  De Democratische partij heeft echt een zooi er van gemaakt ,net als hier de PvdA bijvoorbeeld.

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 25 augustus 2020

   Maar Trump is nu vier jaar aan de macht en de onrust neemt heel snel enorm toe. Het is dus in jouw ogen wel te linken aan Democraten die al vier jaar niet aan de macht zijn, maar niet aan Trump die met zijn racisme de zaak aanwakkert?
   Trump kreeg een fantastische economie aangereikt. Kijk naar hoe het er nu bij staat.

 3. Alex 26 augustus 2020

  Waar kan men inschrijven voor de webinar ?

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 27 augustus 2020

   Het webinar is geweest. Hier vindt u de video opname: https://youtu.be/QBCm53Pgf7A

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *