LADEN

Typ om te zoeken

Alles is eindig

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Alles is eindig

crypto

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat ons geldsysteem niet eeuwig zal bestaan. We dachten ook dat de gulden ‘eeuwig’ zou zijn. Deze heeft het in meerdere vormen eeuwen uitgehouden, maar er kwam een einde aan.
Ook de euro en dollar zullen ooit verdwijnen.
Sterker nog, heel het systeem waaronder deze twee munten nu bestaan zal verdwijnen.
Het is immers eindig.
Dan blijven er enkele vragen over… Hoe gaat het eindigen en wat komt er voor in de plaats?

Ik begin met het laatste…
Wat zijn de alternatieven?

 • Terug naar een goudstandaard?
 • Kiezen we voor crypto?
 • Blijven we in zo’n fiat systeem met nieuwe munten?

De laatste van de drie is de meest waarschijnlijke, maar de vraag is of er bij het falen van het huidige fiat geldsysteem nog wel genoeg vertrouwen is in deze vorm. Bankiers en politici kunnen het dus wel willen, maar als gebruikers het niet pikken, dan moet er een alternatief komen.

De goudstandaard biedt wel wat ruimte, maar het is in feite een stap terug, daar waar de mensheid liever stappen vooruit neemt. Ik geloof er in die zin in, dat op kleine schaal goud wel geld blijft, maar ik zie niet gebeuren dat heel het geldsysteem op basis van goud opgezet gaat worden.

Blijft crypto over…
Maar wat is crypto? Bitcoin is de meest bekende munt, maar ik zeg al jaren dat ik geen geloof heb in die munt als basis voor een nieuw geldsysteem.
Een andere munt?
Ja…
Maar er zijn er al meer dan 2.000 en de vraag is natuurlijk of ‘de’ munt daar al tussen zit. Ik ben razend enthousiast over één munt, maar ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken. Misschien komt er nog wel een betere munt. Of er komt een munt die misschien niet beter is, maar die door machtige partijen gepushed en verplicht gesteld gaat worden.
Facebook probeerde het al, maar faalde.
Wat het ons leert, is dat men al wel bezig is met de opvolging van het fiat muntsysteem. Ook ondernemers zijn daar mee bezig.

Ik zet vooralsnog mijn geld (op dit moment) in op één specifieke cryptomunt. Sinds mijn keuze is de waarde van die munt gestegen, maar belangrijker nog, de munt komt steeds vaker in het nieuws.

Dan de vraag… HOE gaat het huidige systeem eindigen? Ik vrees dat het een schuldenberg lawine gaat worden. De schuldenberg neemt zo toe, dat heel de stapel ineens naar beneden komt en er geen redden aan meer is.
Als regeringen het overleven, dan kan er nog enige orde in de wanorde gevonden gaan worden. Gaan ook regeringen en regimes vallen, dan kan het ook een totale wanorde gaan worden, waarna na de aanvankelijke paniek en bende er uiteindelijk een nieuwe winnaar uit gaat komen. Een munt en systeem waarin mensen genoeg vertrouwen hebben dat ze er mee gaan werken.
In mijn ogen bestaat de kans dat aanvankelijk het volk dus met de voeten gaat stemmen. Pas later zullen bankiers en politici ook dat systeem weer naar hun hand willen zetten.

Een kansrijke cryptomunt waar ik mijn geld nu op inzet… Klik hier

Tags

2 Reacties

 1. Van der Vloedt Marc 25 augustus 2020

  Wat is het verschil tussen de bankier en de crypto woekeraars/speculanten/boilerroom ingezetenen ?
  …en wat als de Amerikaanse virtuele dollar als standaard naar voren gaat geschoven worden en al het andere “waardeloos” gaat worden ?

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 25 augustus 2020

   Zeg het maar, wat is het verschil in jouw ogen? Je wilt er iets mee zeggen, maar ik zie niet hoe een crypto speculant te vergelijken is met een bankier, dus graag nadere toelichting!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *