LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 november 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 november 2018

bitcoin, crypto

In de VS is het vandaag thanksgiving. Dat is de enige feestdag die het kapitalistisch systeem viert. Hierover meer daarover.
– Morgen is het in de VS zwarte vrijdag. Die naam is niet omdat morgen vooral de zwarte bevolking massaal naar Walmart komt voor de koopjes. Het heet zo omdat de winkels vanaf morgen voor hun eigen winst werken. In de realiteit is het anders, maar het is een soort folklore geworden die over een paar jaar als racistisch gezien gaat worden vanwege de naamgeving van de dag in combinatie met filmpjes op youtube waarin je vooral de arme zwarte bevolking elkaar ziet afmaken voor koopjes in Walmart.
– De verkopen van iPhones lopen terug en dat gaan de toeleveranciers van Apple voelen. Er moet zwaar ingeleverd worden. Foxconn bijvoorbeeld gaat bijna 3 miljard dollar aan bezuinigingen doorvoeren.
– Amazon heeft door een fout de gegevens van klanten openbaar gemaakt. De getroffen klanten zijn op de hoogte gebracht.
Let op! U kan nog altijd tegen verzendkosten een prachtig gratis (in het Nederlands vertaald) boek over PT Barnum verkrijgen!
– Inflatie in de VS neemt toe. Op de site een artikel in het Engels hierover!
– Tesla gaat haar prijzen in China verlagen om zo de invoerheffingen te compenseren.

tesla, prijzen, china
– De OESO heeft de verwachtingen voor de wereldeconomie neerwaarts bijgesteld vanwege de impact van de importheffingen. Voor 2019 en 2020 wordt een groei van 3,5% voorzien.
– De koers van bitcoin is onder de 4000 euro terechtgekomen. In het Cryptorapport hebben we rekening gehouden met dit scenario.
– Gratis vakantiehuizen te koop… In Japan krimpt de bevolking en als gevolg daarvan beginnen dorpen ver weg van de steden leeg te lopen. Letterlijk kan je er nu gratis vakantiewoningen verkrijgen. Men ziet de woningen graag door vakantiegangers gekocht worden zodat de lokale economie toch weer een impuls krijgt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *