LADEN

Typ om te zoeken

Wat gaat er mis in de VS?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat gaat er mis in de VS?

Wat er nu écht mis gaat in de VS is het feit dat overheidsdiensten nu in rap tempo worden overgenomen door medewerkers van commerciële bedrijven. Doelbewust zet Trump zakenmensen met directe zakelijke belangen neer op plekken waar ze het overheidsbeleid kunnen beïnvloeden. Het voordeel van zakenmensen op sleutelposities in de overheid is dat in theorie ze de overheid efficiënter kunnen laten werken. De realiteit is dat ze voor eigen portefeuille werken en het vooral hun eigen bedrijf makkelijker maken om bedrijfsvoering te voeren.
Het nadeel van deze overname van de overheid door de grote bedrijven is namelijk dat ze nu hun eigen milieu-eisen en veiligheidseisen stellen. Veiligheidseisen worden nu opwaarts bijgesteld zodat het goedkoper is om er aan te voldoen.
Reguleringen worden teruggedraaid of opgeheven.
Daar waar voorheen de overheid net deed of ze onafhankelijk van het bedrijfsleven was, is nu overduidelijk dat het bedrijfsleven en de overheid één geworden zijn. De gevolgen zijn nu al voelbaar voor de bevolking. Natuurgebieden worden verkleind, en regels over dumpingen en lozingen vervallen.
afval, dumpingen
Oppervlakte water is nu niet meer veilig voor afvaldumpingen en regels rondom straling van bijvoorbeeld telefoonverkeer worden nu opgerekt. Dit laatste is heel belangrijk, want 5G is een heel andere straling dan de straling van 4G masten. Ook in Europa moeten we hier alert op blijven. De straling van de zendtorens is schadelijk gebleken. Het is dus écht wel van belang dat er eerlijke regels gesteld worden zodat de gezondheid van mensen niet in gevaar komt. Het schijnt dat diabetes veroorzaakt kan worden door 2,4 Gigahertz straling. Het is maar even een weetje dat ik overnam uit de speech van Dr. Sharon Goldberg.
Met de bedrijven aan het roer wordt winst belangrijker dan gezondheid. Mensenlevens zijn dus minder belangrijk dan bedrijfswinst. Ik denk dat dit geen goede zaak is, maar het is in de VS EN in Nederland wel de realiteit.
In Nederland hebben Unilever, Royal Dutch en Philips medewerkers die op de ministeries werken. Dit zogenaamd vanwege een uitwisseling project met de overheid, maar het is overduidelijk dat het gaat om invloed richting regeringsbeleid.
We moeten dus niet alleen naar de VS kijken, maar moeten inzien dat dit probleem ook bij ons al keihard speelt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *