LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 maart 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 maart 2019

Golan hoogte

Wilt u een vliegtuig dat vliegt, of een goedkoper exemplaar dat zo maar onderweg kan stoppen met vliegen? Boeing gaf de maatschappijen een dure optie om extra veiligheid te kopen. Zonder die extra optie was het vliegtuig blijkbaar niet luchtwaardig. Nu er twee vliegtuigen zonder extra bijgekocht veiligheidspakket zijn neergestort, gaat Boeing het veiligheidspakket toch maar gratis bijleveren. Over marketing blunder gesproken.

Boeing heeft nog een tegenvaller te verwerken gekregen. Een Indonesische maatschappij heeft de bestelling van 49 Boeings geannuleerd.

Levi’s heeft 623 miljoen dollar bij haar IPO opgehaald. Dat is wat meer dan ze vooraf gedacht hadden.

De importheffingen hebben de uitvoer van Amerikaanse Whisky geen goed gedaan. De omzet ging met 11% terug. Door andere landen werden ook de Whisky’s doelwit van tegen-heffingen.

Triodos maakt het zijn klanten niet moeilijk genoeg. De bank doet te weinig aan het tegengaan van witwassen. Nu is er geen enkele geval boven water gekomen, maar de procedures waarmee vooral kleine klanten lastig gevallen worden zijn niet vervelend genoeg vindt DNB.

China heeft een Vietnamese vissersboot tot zinken gebracht. Dit was in wateren die China nu claimt, maar waar Vietnam het niet mee eens is. De landen vochten in 1989 een korte oorlog uit, die Vietnam op een ontluisterende wijze verloor. Dit maakt dat Vietnam wel protesteert, maar het bij woorden blijft. Vietnam is militair gezien geen partij tegen China.

Voormalig vice president Joe Biden heeft moeite om sponsors te vinden om een gooi naar de Democratische nominatie voor het presidentschap te gaan. Ze zijn terughoudend omdat weinig kiezers zitten te wachten op nog weer een oude grijze man als president. Er is al een kandidaat in die categorie in de vorm van Bernie Sanders. Een kandidaat als Beto O’Rource spreekt veel meer (Democratische) kiezers aan.

Trump heeft aangegeven dat wat hem betreft de Golan Hoogte Israëlisch grondgebied is. Dit is in tegenspraak met een uitspraak van de VN die stelt dat het Syrisch grondgebied is, bezet door Israël.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *