LADEN

Typ om te zoeken

Mijn mening is slechts mijn mening

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

Mijn mening is slechts mijn mening

ponzi, mlm, netwerkmarketing

Vooral daar waar ik over vermeende fraudes schrijf, zie ik heel extreme reacties binnenkomen. Deelnemers en of de personen die de in mijn ogen fraude opgezet hebben reageren alsof ik ze ineens vol in de schijnwerpers zet en ze ontmasker als oplichters… Oeps, maar dat doe ik misschien ook wel.
Natuurlijk kan ik het mis hebben. Ik verwacht van niet. Mijn trackrecord bij het aanduidden van fraudes is perfect. Helaas andersom niet. Ook ik ben wel eens in wat achteraf een fraude was getrapt.
Het punt is dat je heel de aanbieding moet bekijken en niet alleen het deel dat je zo leuk vindt. De opzetter van de fraude zal vooral wijzen op jouw potentiële winsten.
Waar hij of zij je geen inzage in wil geven, is in de eigen beloning en de eigendomsverhoudingen op de achtergrond.
Een opzet waarbij de oprichters en de grote klantenwervers eigenlijk geen belang hebben bij het uiteindelijke bedrijf dat wordt opgezet, maar vooral een belang hebben in de financiële piramide er naast, zijn voor mij een rode vlag.
De nu zo populaire “plastic fabriek in Thailand” is daar zo’n mooi voorbeeld van. Er zijn ondertussen al meerdere aanbiedingen die rond gaan. De grote winsten zitten in de financiële piramide. Hoe mooi het BS verhaal rondom de fabriek ook is, die fabriek is de afleiding om uw aandacht weg te trekken van de fraude. De fraude is de piramide er naast waar de grote winsten gemaakt worden door mensen die het niets doet wat de fabriek uiteindelijk gaat zijn. U wordt als potentiële deelnemer alleen maar gewezen op die fabriek en uw eigen extra winsten als u ook deelnemers gaat werven. Het is afleiding zeg ik u.

Zo ook bij GTI.
Maar goed, probeer dat mensen maar wijs te maken die er al ingestapt zijn. Die willen helemaal niet meer horen dat ze in een mogelijke fraude getrapt zijn. Of ze hebben nog echt vol te overtuiging dat het goed zit, of ze weten het al dat het mis is, maar ze willen daar nog niet aan en in feite alleen nog maar horen dat ze een goed besluit genomen hebben. Ondertussen willen ze ook anderen in de fraude trekken, want dan wordt hun eigen verlies kleiner en het voelt dan toch alsof het verhaal toch moet kloppen, want anders had die ander toch ook niet meegedaan?

Er zit voor mij echt geen voldoening in door mijn gelijk breed uit te meten. Mijn gelijk over bijvoorbeeld ONE coin, die ook zo’n fraude bleek te zijn. Of mijn gelijk over de eerste opzet van GTI. Nadat de fraude breed uitgemeten was, werd de aanbieding aangepast. Is het dan wel kosjer, of is het slechts een geliktere frauduleuze aanbieding?
Sommige deelnemers blijven hopen op een wonder, soms zelfs nog als het schip al gezonken is.

Doe wat je denkt dat ‘goed’ is.
Mijn stelregel is, bij twijfel is het NEEN, hoe mooi de potentiële inkomsten ook zijn.

Tags

3 Reacties

 1. Boerjan Antoon 22 maart 2019

  Zeer goede steregel Tom.

  Beantwoorden
 2. Theo Benschop 22 maart 2019

  De mening van de auteur blijkt te zijn “Mijn mening is slechts mijn mening, doe wat je denkt dat ‘goed’ is. De stelregel van de auteur blijkt te zijn “Bij twijfel is het NEEN, hoe mooi de potentiële inkomsten ook zijn.”

  Dus in het land van de vrije meningsuiting Nederland blijkt de auteur dus de in het land van de vrije meningsuiting Nederland op zich goed te volgen neming te hebben “Mijn mening is slechts mijn mening, doe wat je denkt dat ‘goed’ is en in het land van de vrije meningsuiting op zich goed te volgen stelregel “Bij twijfel is het NEEN, hoe mooi de potentiële inkomsten ook zijn.” te hebben.

  Daar in het land van de vrije meningsuiting Nederland de mening van de auteur dus in het land van de vrije meningsuiting Nederland op zich goed te volgen is en in het land van de vrije meningsuiting Nederland zijn stelregel op zich goed te volgens, hoewel uiteraard iedereen in het land van de vrije meningsuiting zelf moet weten wat hij of zij met mooie potentiële inkomsten doet,

  alleen al om de simpele reden dat niemand verplicht is om ook maar aan iemand eerst goedkeuring te vragen over wat hij of zij onder het duurzame motto

  “Leven en laten leven, geen gezeik iedereen rijk”

  doet,

  kan in het land van de vrije meningsuiting Nederland niet anders geconcludeerd worden dan dat de door de auteur vrij geuite mening op zich goed is te volgen en in het land van de vrije meningsuiting Nederland tevens zijn stelregel goed is te volgen.

  Want wat is immers in een land met vrij te uiten meningen een vrij geuite mening anders dan in een land met vrij te uiten meningen een vrij geuite mening, mede gelet op het feit dat in een land met vrij te uiten meningen de stelling van de auteur goed te volgen is.

  Dit uiteraard in het land van de vrije meningsuiting Nederland tevens gelet op de wet van Murphy:

  “Als iets in een land van de vrije meningsuiting fout kàn gaan, dan zàl het in een land van de vrije meningsuiting ook fout gaan.”

  Dit in het land van de vrije meningsuiting Nederland uiteraard tevens gelet op de algemene wet “De chaos in het universum neemt toe”.

  Dit in het land van de vrije meningsuiting uiteraard tevens gelet op de wet van Muir:

  ”Als we iets op zichzelf willen beschouwen, komen we tot de ontdekking dat het met alles in het heelal verbonden is.”

  Dit in het land van de vrije meningsuiting Nederland uiteraard tevens gelet op de wet van Everitt over de thermodynamica:

  “De verwarring in de maatschappij neemt almaar toe. Alleen als iemand of iets buitengewoon hard werkt, kan deze verwarring in een beperkt gebied tot orde gereduceerd worden. Toch zal deze inspanning de totale verwarring in de maatschappij als geheel verder vergroten.”

  Dit in het land van de vrije meningsuiting Nederland uiteraard tevens gelet op de lettertjes “In het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst”.

  Dit in het land van de vrije meningsuiting Nederland uiteraard tevens gelet op de lettertjes op het happy happy happy don’t worry be happy happy 5G internet

  “Nieuwe tekst bij reclame voor financiële producten (Novum) – De waarschuwingszin onder reclames over financiële producten is gewijzigd. Sinds maandag is ‘In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’ vervangen door ‘Loop geen onnodig risico. Lees de financiële bijsluiter’. Dat meldt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het moet hiermee duidelijker worden wat de risico’s zijn van het aanschaffen van het product.”

  Dit in het land van de vrije meningsuiting Nederland uiteraard tevens gelet op de het happy happy happy don’t worry be happy happy 5G internet goed te volgen lettertjes

  “Taalvoutje
  Laten we hopen dat ze dan ook Tena Lady verkopen…Attention, A purchase must be made in order to be in the store. Sorry for the incontinence. Thank You! –Management.”

  Dit in het land van de vrije meningsuiting Nederland uiteraard tevens gelet op de op zich in het land van de vrije meningsuiting the day after de “verkiezingen” in het land van de vrije meningsuiting in de Volkskrant goed te volgen lettertjes

  “‘Dan gaan we nu naar de aanslagen, eh… de uitslagen’ zei presentator Winfried Baijens om half bij de NOS-verkiezingsavond. Hij had gelijk: een aanslag was het’”

  Dit in het land van de vrije meningsuiting Nederland uiteraard tevens gelet op de op zich goed te volgen overige lettertjes in de column “verkiezingsavond” van Bert Wagendorp in de Volkskrant the day after van de “verkiezingsavond‘ in het land van de vrije meningsuiting Nederland

  “Baudet is de derde trap van het Nederlandse populisme, die in 2002 werd gelanceerd door de LPF van Pim Fortuyn, daarna verder omhoog werd gestuwd door Wilders en zijn PVV en die nu verder vliegt richting de maan met Baudets FdS, met de in het land van de vrije meningsuiting Nederland voor andersdenkenden uiteraard met de op zich goed te volgen inhoudelijke strekking voor de extreem rechtse FdS van Baudet is the Sky de populistische Popie Jopie limit middels zondebokken aanwijzende hate speeches,

  maar in historisch retorische zin is the Sky the day after de “verkiezingen” in het land van de vrije meningsuiting Nederland voor andersdenkenden in het land van de vrije meningsuiting Nederland voor de betreffende andersdenkenden in het land van de vrije meningsuiting Nederland met de inhoudelijke strekking voor de extreem rechtse FdS van Baudet is the Sky de populistische Popie Jopie limit middels zondebokken aanwijzende Moslim fobieën gerelateerde, met artikel 1 van de Grondwet van het land van de vrije meningsuiting Nederland strijdige hate speeches op de historisch mooie weg naar Vrede op de mooie vreedzame unieke wereld zonder plan B op de mooie, vreedzame unieke planeet aarde zonder plan B in het mooie unieke vreedzame Universum zonder plan B in de 100 jaar geschiedenis van het UN Vredespaleis in Den Haag in de voormalige Westerse koloniale laissez-faire passer WIC en VOC business as usual het mooie, vreedzame Koninkrijk der Nederlanden wel de limit?”

  Beantwoorden
 3. C. van Kappel 22 maart 2019

  Een paar keer geprobeerd om de reactie van dhr. Benschop te lezen maar het ontgaat me volledig waar de schrijver heen wil en wat voor boodschap hij heeft. Een dergelijke manier van schrijven zou bij mijn oude leraar Nederlands een zware onvoldoende opgeleverd hebben: chaotisch, onnavolgbaaar, geen kop of staart.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *