LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 september 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 september 2018

– In de wereld bestaat er nu (eind 2017 rekenmoment) 233 biljoen USD aan schulden.
– Gisteren hebben we één van onze Mooie Beursdag posities met 11,77% winst verkocht.
– China gaat ter waarde van 60 miljard aan Amerikaanse goederen aan een importheffing onderwerpen. De heffing gaat 24 september in. De heffingen zullen tussen de 5 en 10% hoog zijn. De Chinezen gooien de deur dus niet keihard dicht en ze blijven steeds heel bewust onder de Amerikaanse cijfers zitten. Zo ziet de wereld dat ze netjes, maar niet overdreven reageren. De VS heeft bij monde van Trumps tweets nu aangegeven dat de huidige 10% heffingen per 1 januari 2019 een tarief van 25% gaan worden.
– Wilbur Ross denkt dat China geen munitie meer heeft om de VS nog te treffen. De naïviteit en stupiditeit van de Amerikaanse bewindvoerders gaat in de toekomst interessante stof geven voor iedereen die geschiedenis gaat studeren. ze doen net alsof de VS China niet nodig heeft. Daar zullen ze nog eens akelig wakker geschud gaan worden. China hoeft slechts te stoppen met het uitvoeren van rare metals en moet je eens kijken hoe snel de VS en de rest van de wereld een probleem heeft.


– Prinsjesdag in Nederland, waren er verrassingen? Niet echt maar mijn idee. Ze denken dat het goed gaat, maar dat dachten ze in 2008 ook. Een week later zag de wereld er toen heel anders uit. Het is dus slechts een momentopname en een intentie. Politici en intenties… Breek me de bek niet open.
– Tomtom verloor gisteren grofweg een kwart van haar waarde. Reden is het feit dat autofabrikanten nu toch liever met Google in zee gaan omdat die software beter samenwerkt met de smartphones die iedereen toch al bij zich heeft.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *