LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 september 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 september 2018

– Wilt u meer rente op uw spaargeld? Overweeg dan uw geld om te zetten in de Turkse lira. De kans bestaat dat de rente later vandaag naar 22% gebracht gaat worden. Er is een maar… De lira heeft de laatste tijd veel koopkracht verloren. De hoge rente is een antwoord daarop. Het is niet gezegd dat die inflatie nu ineens over is.
– Apple heeft de iPhone X series aangekondigd. Er zullen drie nieuwe smartphones komen en een serie peperdure smart horloges. Je vraagt je af hoe lang consumenten nog in deze onzin blijven trappen. De batterij van de kleinste X iPhone gaat maar liefst 30 minuten langer mee dan de batterij van de vorige versie van de iPhone. Ik begrijp dat dit een bijna niet te versmaden pluspunt is waardoor je een perfect werkende iPhone 9 direct weg doet om de X te kunnen kopen.
Wist u al dat de iPhone X max maar liefst 7 gram zwaarder is dan de Samsung note 9? Verder is de X max 13% dunner, mogelijk is dat wel een volle millimeter! U ziet al, dat zijn extreem belangrijke verschillen.
– De Nederlandse banken willen dat de overheid iedere burger een betrouwbaarheidscijfer geeft. Zo hoeven de banken zelf minder (duur) onderzoek naar nieuwe klanten uit te voeren en als het fout gaat, dan kunnen ze de overheid aansprakelijk stellen. Bent u er al klaar voor om een financieel betrouwbaarheidscijfer opgelegd te krijgen? Het is niet nieuw, BKR in Tiel gaat al heel ver.


– Het ziet er naar uit dat Europa over vijf jaar zo’n 20% van de totale windenergie in de wereld voor haar rekening zal nemen. Europa loopt daarop voor, ondanks steeds meer windmolens, loopt Nederland opvallend genoeg nog altijd achter. We zouden veel meer op windmolens in de Noordzee moeten inzetten. Daar is enorm veel ruimte en kunnen we de grootste windmolens makkelijk kwijt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *