LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 maart 2021

  • Gisteren een akelige verrassing. In de VS gingen de indices omlaag en vooral de Nasdaq liet een stevige veer en verloor 3% van de waarde. Die zag ik niet aankomen.
  • Bij Goldman Sachs begint het personeel te mopperen over de 100 urige werkweken die er schering en inslag zijn. Vooral de jongere werkers die hogerop willen komen moeten extreem lage dagen maken.
  • Wat gaat de vraag naar olie doen, nu Corona maatregelen nog altijd maar aanhouden? Brent stond gisteren op 63 dollar, na eerder deze week op 69 te hebben gestaan. Beleggers verliezen het vertrouwen in de opleving van de economie deze zomer.
  • De Amerikaanse Postal Service heeft onderzoek gedaan naar de aanhoudende kritieken dat er door medewerkers van hun bedrijf ‘iets’ was gedaan met de poststemmen. Het onderzoek wees uit dat er totaal geen bewijzen voor manipulatie te vinden zijn. Kon ook haast niet anders, want het was verzonnen, maar toch… Uiteindelijk maakt het niets uit, want degenen die het willen geloven, blijven het geloven. De waarheid interesseert ze niet. Ze leven immers in hun eigen gelijk.
  • Het tekort aan computerchips begint ook autofabrikanten te raken. Ford bijvoorbeeld moet nu bepaalde auto’s opleveren waarin de computerchips nog niet verwerkt zitten. De auto rijdt wel, maar bepaalde functies zullen nu niet werken. Functies zoals real time analyse van de werking van de motor.
  • Lordstown Motors is een jonge producent van elektrische auto’s. Het bedrijf heeft al wel ‘non binding’ contracten, maar nog geen auto verkocht. Dat was dus voer voor shorters. Het punt is… Als je nog geen auto hebt, dan heb je ook nog geen definitieve orders. Het is dus wel logisch. Zo werkt het met alle startups. Het aandeel verloor gisteren 13,8% nadat bekend werd dat de SEC nu wel een onderzoek gestart heeft. De shorter werd boos omdat hij in januari en februari zijn short positie in gevaar zag komen want de CEO gaf aan dat het aantal non binding orders was toegenomen. Hij ging dus ‘vragen’ stellen om het bedrijf zwart te maken. De SEC pakte dat nu op. Zo krijgt de shorter toch zijn zin.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *