LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 februari 2019

tom lassing

China is al enkele jaren lang de grootste automarkt van de wereld. Dat daar dus de omzet met bijna 16% lager is uitgevallen is iets dat de autofabrikanten gaan voelen. Als nu ook nog Amerikaanse invoerheffingen op auto’s gaan komen, dan kan die sector zich helemaal instellen op een dramatisch jaar.

  • Het verenigde Koninkrijk wil niets hebben van de EU, maar probeerde wel deel te gaan uitmaken van het handelsverdrag TPP in de Pacific. Die poging wordt echter niet op prijs gesteld door bijvoorbeeld Australië dat van mening is dat het een verdrag is tussen alleen staten in de Pacific regio.
  • Het schandaal rondom Wirecard breidt zich uit naar de krant die er over berichte. De Duitse onderzoekers vragen zich af of personen rondom de journalist misschien niet illegaal short zijn gegaan op de aandelen. Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is en vooralsnog hebben ze alleen het feit dat de koers zwaar corrigeerde op basis van het krantenartikel. Dat feit alleen is niet strafbaar. Als blijkt dat het was op kennis die je als handelaar had voor publicatie door de krant, dan ben je de sjaak.
  • Op 29 maart komt Aloys Mattijssen zijn daytrading software in Best presenteren. Gisteren hadden we uiteindelijk toch een redelijk volle zaal met beleggers/traders die toch zeker een interessante avond gehad hebben en waarbij enkelen mogelijk het besluit gaan nemen om voortaan heel anders de markt te gaan benaderen. Meldt u hier aan.
  • Meestal is Warren Buffett een belegger die in de dip aan het kopen gaat. Dit keer bij Apple niet. In de dip verkocht de grootmeester en achteraf bezien maakte hij de fout die we allemaal wel eens maken… We kochten hoog en verkochten laag. Zelfs de grote meester is het nu overkomen.
  • HSBC heeft in 2018 een lagere omzet en winst gehaald dan analisten verwacht hadden. Dat mag dan zo zijn, de winst was wel bruto 15,9% hoger dan een jaar eerder. De omzet steeg 4,5%. Daar zouden heel wat bedrijven heel tevreden mee zijn.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *