LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 maart 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 maart 2019

boeing, onderzoek

Het is weer jaarverslagen tijd. Ieder jaar verheug ik me daar weer op, omdat de jaarverslagen duidelijkheid geven over waar onderneming precies staan. Helaas was het dit weekend geen weer om dat lekker in het zonnetje te gaan doen.

Lyft wil twee miljard dollar ophalen bij haar beursgang. De concurrent van Uber pakt het groot aan en heeft na de beursgang voorlopig weer zat geld om te verbranden. Overigens worden slechts 10% van de aandelen naar de beurs gebracht. Het bedrijf zou dan dus in één klap 20 miljard waard zijn. Zowel Uber als Lyft maken nog altijd forse verliezen.

China gaat de BTW verlagen om de economie een boost te geven. BMW en Mercedes hebben al aangekondigd dat hun auto’s dan ook goedkoper aangeboden gaan gaan worden.

Eerste onderzoek lijkt er op te duidden dat de twee neergestorte Boeings dezelfde problemen hadden. Zelfs de FAA ligt nu onder vuur. Was dit vliegtuig wel luchtwaardig?

Als de VS zo’n probleem heeft met de onbalans in de handel met China, dan zou de VS natuurlijk ook kunnen kiezen om minder van China af te nemen. Het is immers een open handel situatie waarbij niemand gedwongen wordt om Chinese goederen te kopen.

Het derde regeringsjaar van een president is sinds de Tweede Wereldoorlog altijd een positief beursjaar geweest. 2019 is het derde regeringsjaar voor Trump. Het is geen wetmatigheid die in beton is gegoten…

Huawei is haar eigen systeem software voor smartphones en laptops aan het ontwikkelen. Het bedrijf wil niet langer afhankelijk zijn van de Amerikaanse producten van Microsoft en Google. Ze gaan dat eigen systeem pas gebruiken als ze uit de Amerikaanse producten gedwongen worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *