LADEN

Typ om te zoeken

De nieuwste Ponzi

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

De nieuwste Ponzi

ponzi, mlm, netwerkmarketing

U wordt via uw LinkedIn, Facebook of telefoon benaderd over een plastic afval verwerkende fabriek in Thailand. Rendementen voor u zijn 9% per kwartaal en misschien wel meer.
Voor u enthousiast uw geld overmaakt naar deze voor u onbekende persoon nog even wat overdenkingen.
Stel even dat een plastic afval verwerkende fabriek zulke duizeling wekkende rendementen kan maken, waarom doen de Thai’s dat dan niet zelf?
Dacht u werkelijk dat ze achterlijk zijn?
Maar goed, we gaan uit van het scenario dat ze dat zijn… Dacht u dat ze dat zouden blijven? Als ze zien dat enkele Europese nitwit investeerders goud geld verdienen aan de rotzooi in Thailand, dacht u dan niet dat ze dat niet zouden kopiëren?
Hoe zeker zijn die duizelingwekkende rendementen op een proces dat iedereen er kan plaatsen?
Plastic verwerken tot olie of plastic korrels is geen uniek proces. U kan al jaren in Japan alle benodigde machines daarvoor bestellen. Ik heb het zelf al overwogen, maar liet me tegenhouden door het feit dat we hier in Nederland te veel regels hebben en stel je toch eens voor dat je olie zou produceren. Kunt u zich indenken hoe de Nederlandse staat daar tegen zou optreden? Immers is onze staat in feite Koninkijke Olie, Unilever en Philips. Kom je aan de processen van één van die ondernemingen, dan heb je heel de staatsbureaucratie tegen je. (https://permaculturenews.org/2014/03/21/home-scale-conversion-plastics-oil/)
Maar in Thailand kijken ze daar anders tegen aan. Daar kan je zonder problemen van alles beginnen. Pas als je extreme winsten maakt, ga je problemen krijgen. Al was het maar concurrentie.
De ponzi oplichting zit hem daar niet eens in. Die fabriek komt er wel, als deze er al niet is.
Vraag u eens af wat het verdienmodel hier is.
Het aandeel in de plastic verwerkende fabriek wordt u aangeboden via MLM/Netwerkmarketing. Dat is in deze opzet heel opmerkelijk. Wat is immers uw bedoeling? Wilt u deelnemen in een plastic afval verwerkende fabriek, of wilt u geld verdienen aan het MLM model?

Weet u wie er grof geld verdienen aan het MLM model?
Dat zijn de mensen die het opgezet hebben. De mensen boven in de MLM piramide. Van alle transacties er onder snoepen ze mee en dat weggesnoepte geld gaat niet naar de fabriek. Uw aandeel in die fabriek is daarom veel kleiner dan deze zou horen te zijn.
Het grove geld verdienmodel voor de bedenkers van de plastic afval verwerkende fabriek in Thailand zit in het netwerkmarketing model. Iedereen die mee wil doen investeert slechts een klein deeltje in de fabriek, maar investeert het grootste deel in een plekje in de netwerkmarketing/MLM piramide. Je moet dus, om echt geld te gaan verdienen, anderen ook overtuigen tot een investering. U verdient dan via de MLM opzet een beetje extra, maar degenen boven u in de piramide ook en daarbij niet te weinig. Dát heeft dus NIETS met de fabriek van doen. Het is slechts het spekken van de grote spelers boven u in de piramide.
Geld stroomt in zo’n MLM piramide van beneden naar boven. Het leeuwendeel van de investering van nieuwe deelnemers verdwijnt in de zakken van de mensen boven in de piramide. Een veel te klein deel gaat naar de fabriek. Wat de fabriek ook doet, de toppers in de piramide lopen al binnen op de MLM opzet en die mensen zijn bij de eerste problemen in de fabriek ook het eerst weer weg.
Het verdienmodel van de MLM piramide staat namelijk los van de resultaten van de fabriek.
De toppers in de MLM piramide hebben dan hun geld binnen en verdwijnen. U blijft met duizenden anderen achter met aandelen in een fabriek die dan geen winst meer maakt en binnen een paar jaar gesloten moet worden. Veranderde marktomstandigheden zeggen ze dan.
Maar de ontwerpers van de netwerkmarketing structuur, die zijn binnengelopen. Immers is het ze daar om te doen.
Trap er dus niet in.

Hoe moet het dan wel?
Heel simpel. Een bedrijf haalt geld op in de vorm van leningen of het uitgeven van aandelen. Dat doen de rechtstreeks bij investeerders (evt. via aanbrengende banken) of ze doen dat tegenwoordig via een crowdfunding opzet.
Vrijwel al het geld gaat dan rechtstreeks naar de onderneming en u krijgt inkomsten vanuit dividend (bij aandelen) of rente (bij obligaties en leningen).
Zo heb ik ook mijn Detroit project opgezet.

Wilt u investeren in dus plastic afval verwerkende fabrieken, kijk dan of dit soort initiatieven eventueel al beursgenoteerd zijn. U kan in dat geval de aandelen gewoon op de beurs kopen. Zijn ze nog niet beursgenoteerd dan kunt u kijken of er via crowdfunding al mee te doen is. U kan ook via een beleggingsfonds in zulke aandelen beleggen. U moet daarvoor dan beleggingsfondsen vinden die in duurzame oplossingen beleggen.
Dat is de reguliere weg bij beleggingen en dat is niet voor niets zo. Het is namelijk de meest efficiënte weg waarbij het geld ook echt naar de ondernemer/onderneming gaat.

Zodra er bij een dergelijke opzet om geld op te halen voor een initiatief een Netwerkmarketing structuur voor zit, is deze daar om u een oor aan te naaien.
Die MLM structuur is in zo’n opzet namelijk overbodig en ze dient slechts om enkele initiatiefnemers op de rand van legaal en illegaal onbehoorlijk veel geld te laten verdienen. U bent als kleine deelnemer uiteindelijk uw geld kwijt. Dát deel is wel duidelijk en anders wordt u dat binnen een paar jaar wel duidelijk.

PS: Mocht later de criminele opzet duidelijk en bewezen worden, dan loopt u kans aangeklaagd te worden door de personen die u zo ver heeft gekregen om via de MLM opzet in de fabriek te investeren. Dit gebeurde indertijd bij R v/d Bergh, de tenniscoach die vooral geld ophaalde bij tennisverenigingen en ook via een MLM opzet bonussen gaf voor aanbrengers van nieuwe klanten. Daar bleek later de criminele opzet en werden ook de andere aanbrengers aangeklaagd.
Wilt u kans willen lopen op een strafblad?

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

1 Reactie

  1. PIET 20 maart 2019

    Mazarine Hulskamp is de grote voortrekker voor Nederland.

    Hou haar in de gaten!

    #AFM #FSMA

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *