LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 mei 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 mei 2019

turkije

China heeft een heel bescheiden tegenreactie op de Amerikaanse importheffingen gegeven. Het zal op 5100 Amerikaanse producten een hogere heffing leggen. Het is een vrij minimale tegenreactie en een verstandige zet. Nu houden ze nog munitie over voor later, terwijl de VS het kruit onderhand wel verschoten heeft. China heeft nog meerdere mogelijkheden, zoals een devaluatie van de Yuan en het dumpen van dollars en Amerikaanse staatsleningen. Het land kan ook de uitvoer van rare earth metalen aan banden leggen. Dat zou de wapenindustrie van de VS hard raken.

De koersen van crypto’s knallen weer omhoog. De nieuwe service heeft daarmee een vliegende start gekregen!

De actie van demonstranten bij een boer in Boxtel was naar mijn idee publicitair geen goed idee. Wat ze ermee bereikt hebben, is dat boeren elkaar nu sneller bijstaan en bij een volgende actie zullen boeren sneller de wegen blokkeren en actievoerders het vertrek onmogelijk maken. Dit gaat vreselijk uit de hand lopen als de demonstranten hiermee doorgaan. Daarbij werden geen misstanden aangetroffen in de boerderij. Ook dat is publicitair niet zo handig. Als je dan een boerderij bezet, zorg er dan wel voor dat het ook echt een probleemboerderij is.

Een lek in de WhatsApp app maakt het mogelijk om alle telefoons waarop de app staat af te luisteren. Het is al langer duidelijk, als je iets wil bespreken dat geheim moet blijven, dan geen smartphones in dezelfde ruimte! Er is nu een verbeterde app uitgebracht.

Bayer heeft nu de derde rechtszaak tegen Roundup (Monsanto) verloren en moet 2 miljard dollar schadevergoeding betalen. Het bedrijf gaat wederom in beroep. Er wachten nog duizenden andere zaken.

Ga je op vakantie naar Turkije en heb je ooit op sociale media iets negatiefs over Erdogan of de Turkse genocide op Armeniërs geschreven of gedeeld, dan bestaat de kans dat je op kosten van de Turkse staat heel veel langer in Turkije mag blijven. Op belediging van Erdogan (en de man heeft een kort lontje) staat in Turkije een forse straf.

In de VS laat Barr geen onderzoek doen naar aanleiding van het Mueller onderzoek, maar wel naar de methode waarop onder meer de FBI achter alle bewijzen tegen team Trump is gekomen. Het moet niet veel gekker worden, maar ik sta achter het feit dat de manier waarop de FDBI werkt onderzocht wordt. Ook criminelen als Trump en zijn team hebben rechten. Het mag echter niet zo zijn dat de criminelen zonder straf wegkomen. Barr begeeft zich op glad ijs en Trump heeft niet het eeuwige leven. De kans bestaat dat Barr na zijn ministerschap ooit verantwoording moet gaan afleggen voor het feit dat hij criminelen rondom Trump ongemoeid liet.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *