LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 juli 2019

nieuwbouw

Blackrock lijkt het belang in Aalberts weer voorzichtig af te gaan bouwen. Ze hebben nog een 2,77% van de aandelen in bezit. Deze aandelen hebben 2,92% stemrecht.

Dodge & Cox heeft een stemrecht belang van 3,1% in AkzoNobel, maar heeft geen aandelen! Ik moet bekennen dat ik geen idee heb hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben. Waar ik zo aan kan denken, is dat aandeelhouders hun stemrecht officieel aan hen hebben overgedragen.

De officiële inflatie in Duitsland was in juni 1,6%. Ik zeg bewust ‘officiële inflatie’ omdat deze cijfers rekening houden met bepaalde voorwaarden die de overheid stelt om inflatie te berekenen. De daadwerkelijke inflatie ligt bijna op het dubbele percentage.

De funderingen voor de windmolens van Vattenfall zullen in Rotterdam worden gemaakt door Sif. Het gaat om 114 monopiles. Ze zullen in 2020 en 2021 gemaakt worden. Het aandeel Sif (Beurs Amsterdam) is de laatste dagen fors gestegen. Het aandeel zag haar koers stijgen van 10 maar bijna 14. In 2017 stond het aandeel overigens nog op 24.

Nieuwbouw woningen worden te duur en de verkoop er van wordt moeilijker. De NVM ziet het als probleem. Ik zie het minder als een probleem omdat hiermee bestaande woningen interessanter worden. Die markt heeft tientallen jaren ‘last’ gehad van nieuwbouwprojecten. Die tijd is nu over, het is minder concurrerend als vroeger.

De FIOD heeft twee mannen aangehouden voor fraude met goudmijnaandelen. Het ging om beleggingen in goudmijnen in ondermeer Australië, Canada, Suriname en West-Afrika. Via de bedrijven Anglo Dutch Mining (ADM) en Royal Gold Mining (RGM) ontvingen ze meer dan twee miljone euro. Het vermoeden is dat ze het geld zelf gehouden hebben en er ‘leuke dingen’ van kochten. Opvallend is dat de sites van de bedrijven nog altijd online zijn. Een rode vlag was dat de mensen achter het bedrijf niet op de site genoemd werden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *