LADEN

Typ om te zoeken

Veranderingen bij EuroPacific Bank

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Veranderingen bij EuroPacific Bank

goud

Met ingang van gisteren zijn er bij EuroPacific enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd.
Zo rekent deze bank voortaan 0,6% boete rente over alle euro cash tegoeden groter dan 100.000 euro op de betaalrekening. Dat zal niet veel rekeninghouders overkomen, want het is vooral een goudrekening. Zodra je echter je goud verkoopt en euro’s cash aanhoudt geldt de boeterente boven de 100.000 euro wel. Dit komt omdat de ECB een boeterente eist op alle tegoeden die banken over-night bij de ECB aanhouden. De tegoeden van EuroPacific staan via de gelieerde commerciële banken over-night bij de ECB.


Verder zullen de overmakingskosten bij euro transacties omhoog gaan. Ook de maandelijkse vaste lasten stijgen iets.
Vooral als u fouten maakt bij de overboeking zijn de kosten aanzienlijk. Het navragen of verbeteren van een overboeking kost al snel 55 dollar extra. Het is dus wel zaak om uw activiteiten netjes en accuraat door te voeren. Het wordt anders een dure rekening.
Het voordeel van een rekening bij EuroPacific is overigens wel dat u een onafhankelijke bank heeft waar uw vermogen veel veiliger is dan bij een bank in Nederland of België. Wel raad ik aan uw geld er in edelmetalen aan te houden.
U kan er tegenwoordig ook beleggen. Ik doe dat zelf niet. Ik heb dus geen ervaring in dat deel van hun rekening.
Ik hou er nog wel wat goud en euro’s aan.
Persoonlijk zou ik er alleen een privé rekening openen. Een zakelijke rekening is veel duurder en ingewikkelder. Helaas heb ik er zelf een zakelijke rekening. Ik heb daar de nodige ellende in meegemaakt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *