LADEN

Typ om te zoeken

AirBnB gaat zich aan de wet houden

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

AirBnB gaat zich aan de wet houden

airbnb, kosten

Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar het bedrijf AirBnB voldoet momenteel nog altijd niet aan de wet voor wat betreft het vermelden van alle kosten.
Er is een enorme druk vanuit Brussel op het bedrijf opgevoerd en eindelijk hebben ze toegezegd dat ze veranderingen gaan aanbrengen.
Wat we hier zagen, is de strijd tussen enorm machtige wereldwijd werkende bedrijven en een lokale overheid.
De EU is voor een bedrijf als AirBnB niet meer als een lokale overheid.
Een overheid die je de eerste jaren van je bestaan simpelweg genegeerd hebt en ze kwamen er mee weg.
De macht van deze wereldwijd werkende bedrijven is enorm. Als lokale overheid heb je er amper vat op. Immers, hoe pak je een bedrijf aan dat het hoofdkantoor heeft in een groot land dat niet wil dat jij als andere en kleinere lokale overheid invloed uitoefent. Een bedrijf dat daarbij ook nog eens via Internet werkt en dus fysiek niet in de land of zelfs continent aanwezig is.


Dat is dus een flink probleem en dat zal ongetwijfeld de reden zijn dat het allemaal zo lang moet duren. De Europese regels zijn niet extreem, maar eerlijk de kosten vermelden wordt wel gezien als lastig en duur. AirBnB wilde daar niet aan meewerken, omdat het weet dan anderen dat ook niet doen. Gaan ze te snel er in mee, dan wordt de concurrent groter. Daar is immers dezelfde ruimte goedkoper aangeboden omdat ze de kosten niet netjes vermelden…
Waar de EU sneller in moet worden, is in het opleggen van enorme boetes. De inning daarvan is nog wel een uitdaging, maar het is wel een waarschuwing naar zo’n bedrijf dat de winst van nu verloren kan gaan door de boete die misschien toch ooit geïnd kan gaan worden.
Vervelend is dat voor de VS en China niet meewerken. Beide landen zien de Europese regels als bedreigend voor hun wereldwijd opererende bedrijven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *