LADEN

Typ om te zoeken

Vervelende familievete voor Peter Paul de Vries

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vervelende familievete voor Peter Paul de Vries

bos, natuur

Quote pakte vorige week uit met een venijnig artikel over de voormalige VEB voorman en nu CEO van beursbedrijf Value8.
Zijn vader heeft namelijk beslag laten leggen op het 78 hectare grote landgoed Bakelse Beemden in Helmond dat in 2005 voor 1,35 miljoen euro door Peter Paul gekocht werd.
Een landgoed waar de nodige zaken voorgevallen zijn sinds die tijd. Zo werd er in 2013 een drugslab aangetroffen.
De waarde van het landgoud wordt nu in 2019 geschat op slechts 635.000 euro. Peter Paul is wat dat betreft geen goede eigenaar gebleken. Volgens Quote is het landgoed vervallen, hetgeen de dramatische waarde vermindering kan verklaren.
Vader de Vries heeft nog ‘iets’ tegoed van Peter Paul en alleen via deze erg openlijke actie denkt hij voor elkaar te krijgen dat Peter Paul aan zijn verplichtingen gaat voldoen.
Hoe diep ben je als zoon gevallen als je zo met je vader omgaat?
De vraag is wel waarom de vader kiest voor een beslag op het vervallen landgoed. De aandelen Value8 in het bezit van Peter Paul zijn veel meer waard… Blijkbaar gaat het vaders niet om alleen het geld.

Overigens is het volgens Wikipedia zo dat het gebied ingericht gaat worden als deel van waterberging Dierdonk dat door waterschap Aa en Maas wordt ontwikkeld.
De lokale IVN houdt het op “het voormalig landgoed, een bosgebied met naaldhout en vochtig broekbos met een weelderige bodemvegetatie.” Dat klinkt al veel positiever dan de stadse verklaring van Quote, die waarschijnlijk graag een aangeharkt bos zien, anders worden de dure merklakschoentjes vies.


Volgens het IVN vindt er nu natuurontwikkeling op het landgoed plaats. Zoiets kan je dan zien als verloedering, maar ik ken het IVN als zeer kritisch richting landeigenaren die hun land niet goed beheren. Vanuit het IVN geen klacht over hoe Peter Paul dat doet. Ik wilde het maar even gezegd hebben.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *