LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 april 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 april 2020

belasting
  • We kunnen ons dat bijna niet indenken, maar in de VS zijn er heel veel werknemers met een vast contract die bij ziekte niet doorbetaald krijgen. Dat is één van de oorzaken dat Corona daar nu zo huishoudt. Ze komen namelijk ziek naar hun werk, want ze kunnen het zich niet veroorloven om ziek thuis te blijven. In sommige opzichten is de VS nog echt een derde wereldland. Dit is zo’n voorbeeld. Je zou je als werkgever toch kapot moeten schamen?
  • In de VS is er nu angst bij grote huizenverhuurbedrijven dat de huren niet betaald gaan worden. Ik heb nu drie huurders die te laat met betalen zijn. We zijn zitten daar bovenop, want ze hebben wel recht op uitstel, maar ze moeten wel aantonen dat ze daadwerkelijk verlies van inkomen hebben. Dát bewijs hebben we dus ook nog niet binnen. De rechtbanken doen nu geen uitzettingen, maar zodra de maatregelen voorbij zijn gaan ook de rechtbanken weer aan het werk. Via een brief en telefoontjes houden we de huurders op de hoogte van wat ze kunnen en moeten doen.
  • In China pakken de fabrieken de draad weer op. Dat is goed nieuws, maar het is wel de vraag aan wie ze gaan leveren. De vraag vanuit de VS en Europa is vooralsnog grotendeels weggevallen. Met alleen beschermende smoeltjes kom je er niet vanuit China.
  • De federale regering in de VS heeft besloten de belastingaangifte drie maanden te verschuiven. De reden is wat wazig, want de aangifte is één ding. De belastingen moeten betalen had de overheid ook kunnen uitstellen. Dus waarom ook de aangifte vertragen?
  • InterActive is één van de goedkoopste brokers, maar als je dan ooit de helpdesk nodig hebt, dan ben je ook goed in de aap gelogeerd. Eergisteren na een uur het maar opgegeven. Gisteren weer 5 kwartier zitten wachten met een rampzalig muziekje dat iedere minuut zichzelf herhaalt en ze vals klinkt als een kraai en nog altijd geen contact.
  • De VS is het aantal Corona doden van China voorbij. Tevens heeft de VS nu dubbel zo veel gevallen als Spanje. Spanje is het op twee na hardst getroffen land in de wereld. Het is overduidelijk dat de VS heel totaal verkeerd heeft aangepakt. Ze verwachten er nu tussen de 100.000 en 240.000 dodelijke slachtoffers.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *