LADEN

Typ om te zoeken

Wat te doen met spaargeld

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Wat te doen met spaargeld

spaargeld, rendement

Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar uw spaargeld op de bank spaarrekening is de SLECHTSTE plek voor uw spaargeld.
Door de huidige crisis die ontstaat vanuit de Corona maatregelen gaat de inflatie zeer waarschijnlijk oplopen. Dat is dus ongunstig voor uw spaargeld, want inflatie is koopkrachtvermindering. U heeft net zo veel geld maar u kan er veel minder voor kopen.
Daarnaast wordt de wereld er voor banken ook niet veiliger op. Nederlandse en Belgische banken lijken veilig, maar banken zijn nog altijd afhankelijk van elkaar en als in Italië en Spanje banken gaan omvallen, dan is niet gezegd dat dit geen effecten in de Lage Landen gaat hebben.
Je neemt dus in deze twee opzichten een risico met spaargeld op de bankrekening. Daarnaast levert het nu ook geen rente op. Dat is ook niet onbelangrijk.
In feite zou uw geld nu gewoon ook een veilig rendement moeten opleveren. Ik denk tenminste 5% en als het kan iets meer. Belangrijk is wel om het risico in de gaten te houden.
Het ligt er even aan hoe snel u weer bij uw geld wilt kunnen komen.
De meeste liquide vorm is uw geld aanhouden op een goudrekening of zilverrekening. U las al recent dat ABNAMRO er mee opgehouden is, maar die ABNAMRO opzet was al jaren gewoon onzin en in feite een belang in papieren goud.
Goldmoney heeft het beter geregeld en ook Euro Pacific heeft een interessante aanbieding. U moet zelf even kijken naar hoe hun huidige kostenstructuur is om te bezien welke voor uw vermogen de beste aanbieding heeft. EuroPacific is recent goedkoper geworden, terwijl Goldmoney voor accounts onder de 10.000 euro een stuk duurder geworden is. Goldmoney had het probleem dat in de loop van de jaren het gemiddelde vermogen per account was afgenomen van 100.000 euro tot rond de 1000 euro. Dat kwam omdat ze van 20.000 klanten naar meer dan een miljoen klanten gingen en die nieuwe klanten waren voornamelijk beleggers die slechts ter waarde van enkele honderden euro’s aan goud en zilver aanhielden. Daarop heeft de onderneming een minimum bewaarloon ingevoerd waardoor het interessanter is bij iets grotere vermogens op de rekening.
Bij EuroPacific gingen de prijzen omlaag omdat ze nu veel kostenbesparing hebben doorgevoerd en hun aanbieding dan ook veel platter gemaakt hebben. Ze waren vrij duur, maar dan had je ook veel faciliteiten, waaronder een eigen accountmanager. Dat bleek voor veel klanten toch onnodig en daarom te duur.
Het grote voordeel van de goudrekening is dat deze via Internet loopt en u dus overal in de wereld bij uw geld kan komen.
Er zijn echter ook andere oplossingen. Zo schrijf ik al regelmatig over de vastgoed initiatieven via Matching Capital.
Hier hier eigenlijk altijd 5% of meer aan rendement te krijgen. Het is wel zo dat uw geld een bepaalde periode vast staat. U moet dus wel echt zonder uw geld kunnen. Matching Capital heeft in haar bestaan nog geen enkele keer een project zien mislukken. Mijn oudste dochter financiert haar vakanties met het spaargeld dat ze daar in projecten heeft gestopt. Ik heb mijn Amerikaans onroerend goed project ook via Matching Capital lopen.

Overigens heeft Matching Capital nu een leuk project lopen. U krijgt als u via deze link meedoet 7% rente, ipv de reguliere 6,5%. Dat is toch mooi meegenomen!

Wilt u op een echt korte termijn toch wel uw geld van de spaarrekening weg hebben en geld laten opleveren, dan heb ik nog altijd de aanbieding van de zonnevelden liggen. De projecten zijn verkocht en de onderneming gaat na de overdracht andere initiatieven oppakken. Om dat vast op te zetten terwijl de overdracht voorbereid wordt, is voor maximaal 6 maanden overbruggingskrediet gevraagd. Het levert een mooi rendement op. Mail me even op Tom @ lassing.nl

Buiten dat alles ben ik zelf in privé actief met beleggingen in Neo Finance. Dat zijn consumentenleningen in Litouwen.
Het mooie is, het is volledig te beschermen met een verzekering. Als je dat wilt… Het hoeft niet.
Ik heb in een filmpje al aangetoond dat de verliezen tot op heden dusdanig klein zijn dat ik de verzekering veel te duur vind. Aan de andere kant… 100% zekerheid is in deze tijd ook geen slechte zaak.
Ik heb er een website over gemaakt.

Het zijn zo even wat zaken die u kunt doen met uw spaargeld.
Hoe dan ook… Uw spaarrekening bij de bank is in mijn ogen de slechtste plek voor uw spaargeld!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *