LADEN

Typ om te zoeken

Woensdagtrader nader belicht

Laatste Nieuws

Woensdagtrader nader belicht

Een momentumbeleggingsmethode, maar puur op basis van in mijn ogen fundamentele gegevens. Ik had niet verwacht dat dit zo succesvol zou zijn. Tot mijn grote verbazing heeft deze service van collega Jack Hoogland de laatste vier weken maar liefst 8% aan rendement opgeleverd. Nu lijkt 8% niet zo veel, maar vergis u niet. We praten over heel de portefeuille en over slechts vier weken.
Ik ga dit niet doorrekening naar een jaar, maar wetende dat Warren Buffett een zeer tevreden man is met een rendement van 25% op jaarbasis, mag duidelijk zijn dat 8% in vier weken voor heel de portefeuille een opvallend resultaat is.
Hoe werkt het?
Jack heeft in de kern een zeer simpele methode gekozen. Hij kiest namelijk voor aandelen van winstgevende bedrijven (dat is voor mij persoonlijk ook de enig juiste weg) en daarbij kiest hij aandelen die ten opzichte van vier weken geleden een hogere winstverwachting van analisten hebben meegekregen. Dit houdt dus in, aandelen die bij analisten positief in het nieuws zijn.
De posities worden zelden meer dan vier weken in portefeuille gehouden en vandaar dat het puur een momentum strategie is. Het gaat hier niet om het lezen van de jaarverslagen en het kennen van de bedrijven. Het is puur het volgen van de analisten en het uit de portefeuille zetten van de aandelen als ten opzichte van vier weken eerder de winstverwachting niet meer opwaarts is bijgesteld.
Ik had vooraf niet verwacht dat zo’n simpele methode zo succesvol kon zijn.
www.woendsagtrader.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *