LADEN

Typ om te zoeken

Het dollarrisico te lijf

Laatste Nieuws

Het dollarrisico te lijf

Veel beleggers hebben een behoorlijke angst over wat de val van de dollar richting het rendement op hun portefeuille kan doen. Veel van die angst en zekerheid van die beleggers is op verkeerde uitgangspunten gestoeld. Zo denken ze dat ze in Nederlandse en Belgische aandelen geen dollarrisico lopen, maar dat is helaas niet waar. Veel bedrijven maken een groot deel van hun omzet en winst in dollars en hebben dus last van een dalende dollar. De koersvorming blijft achter als de bedrijven daardoor minder winst maken.
Een ander misverstand is het feit dat veel beleggers bij iedere transactie op hun dollarrekening direct terugrekenen naar euro’s. Dat terwijl hun volgende transactie weer in een dollar noterend aandeel is. Er heeft dan niet eens een omrekening plaatsgevonden. Natuurlijk IS er wel een omrekening naar Euro’s mogelijk, maar waarom zou u die berekening iedere keer maken, terwijl u met dezelfde dollars aan het beleggen bent? Als u met uw dollars een winstgevende trade doet, en de dollars blijven dollars, geniet dan van die gemaakte winst en ga niet onnodig naar euro’s rekenen. Als u ooit terug naar Euro’s gaat, dan ziet u dan wel hoe dat gaat uitpakken. Mogelijk dat u echter ooit naar een dollarland gaat en u uw dollars als dollars kan uitgeven. Al dat omrekenen is dan voor niets geweest.
Jack Hoogland heeft ook een heel uitgesproken mening over de dollar en samen met hem ga ik binnenkort een nieuw dollarrapport schrijven. Er zijn namelijk meer aardige dingen die we met die dollar kunnen doen. De dollardaling biedt namelijk ook prachtige kansen. Immers is ze behoorlijk duidelijk, al zal de daling nooit in een rechte lijn plaatsvinden. Over een paar jaar zullen we het echter heel gewoon gaan vinden dat we twee dollars voor een enkele euro krijgen.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *