LADEN

Typ om te zoeken

Uitkering of werken?

Laatste Nieuws

Uitkering of werken?

Ik sprak er over met mijn jongste dochter. Ze heeft samen met mijn schoonzoon een catering bedrijf. Dat liep goed, tot de Corona maatregelen van kracht werden. Nu heeft ze een uitkering die grofweg vergelijkbaar is met drie van de vijf dagen werken.
Ze kan gaan werken in het onderwijs, maar een volle baan is er niet. Ze kan gemiddeld drie dagen per week als invaller op meerdere scholen gaan werken. Dan raakt ze haar uitkering kwijt en krijgt ze loon. Het is echter vreselijk werk, want overal ben je de pispaal. Bij de collega’s en bij de leerlingen.
Financieel schiet ze er ook al niets mee op.
Ik heb haar aangeraden de uitkering te pakken en nu de tijd te nemen om een bedrijfsconcept te bedenken waarmee ze op de lange termijn ook ondernemer kan zijn, zonder die enorme afhankelijkheid van de overheidsmaatregelen.
Daar hebben we als maatschappij op de lange termijn ook meer aan, dan dat ze nu zich nu in feite opoffert voor het korte termijn grote goed, met de kans op een enorme burn-out omdat je iets doet waar je hart niet ligt.

Tags

2 Reacties

 1. Berry Knapen 22 oktober 2020

  Zo heb ik het voor mezelf ook bedacht. Nieuwe vormen zoeken om te kunnen ondernemen. En vooral iets gaan doen waar ik lol in beleef. Geen klotebaantje accepteren.

  Beantwoorden
  1. Eppo 22 oktober 2020

   Nou lekkers zeg als we allemaal zo zouden denken zeg .
   Maar nu wel lekkers gebruik maken van en straks weer schelden op een ander die het doet zekers ?
   Je kunt toch een baantje nemen bij Randstad Uitzendburo .

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *