LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 okt 2020

Uncategorized

Marktbeeld 21 okt 2020

maan
  • Over twee weken zijn de verkiezingen in de VS. In feite zijn de verkiezingen in het echt al weken geleden begonnen toen de eerste kiezers per post begonnen te stemmen. Naar schatting 80 miljoen Amerikanen gaan stemmen voor de daadwerkelijk verkiezingsdag. De meeste daarvan stemmen Democratisch. In sommige staten beginnen ze nu al te tellen, in andere staten mogen ze pas op de dag zelf beginnen met stemmen. We gaan dus op de verkiezingsdag niet weten wie er gewonnen heeft.
  • Hudson Bay moet twee verhuurders in Tilburg en Almere alsnog in totaal 3,1 miljoen euro huurgeld betalen. De keten sloot huurcontracten voro tien jaar en zal een deel van dat contract moeten nakomen. De bepaalde een rechter in Amsterdam.
  • Cathay Pacific gaat 5.900 banen schrappen. Ook zal het merk Cathay Dragon van de markt verdwijnen. De luchtvaartmaatschappij probeert met deze stappen het hoofd boven water te houden.
  • JP Morgan Chase gaat in de VS eindelijk werken aan verwerking van mutaties op de dag zelf. In de VS is het nog schering en inslag dat je een transactie pas een dag of langer later op je rekening terug ziet komen. Chase gaat samenwerken met Aquare en Paypal. Ik heb zelf een Chase rekening in de VS lopen en je staat er van te kijken hoe ze daar in feite nog bancair in de jaren tachtig leven.
  • Nog altijd zijn er onderhandelingen tussen de Democraten en de regering Trump over een stimuleringspakket. Je zou denken, gezien de enorme sommen die al zijn vrijgegeven, dat het een inkoppertje voor de regering is, maar het is een spelletje voor de president. Hij wil onrust in de straten. Ook worden nu voedselbonnen actief door de regering geblokkeerd zodat de armsten nu ook honger gaan krijgen.
  • Nokia mag een 4G netwerk op de maan aanleggen. Die toestemming heeft de NASA gegeven. Wie heeft NASA eigenaar van de maan gemaakt? De aanleg van het maannetwerk moet in 2022 beginnen.
  • Google is in de VS aangeklaagd voor misbruik van haar overheersende marktpositie.
  • Randstad heeft het beter dan verwacht gedaan. Nu was dat bij Mooie Beursdag al enkele maanden geleden mijn insteek. Die gedachte was vroeg… en bleek juist.
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *