LADEN

Typ om te zoeken

Goedkope banken

Laatste Nieuws

Goedkope banken

Geen foldertje van goede twee en drie zitters, die je tegenwoordig alleen lijkt te kopen in combinatie met een laptop of prachtige fiets, maar goedkope banken die een Koers/Winst verhouding hebben van tussen de vier en acht.
Dat lijkt dus vreselijk goedkoop te zijn. De vraag is, of dat ook echt zo is. Immers hoe lang blijven ze afschrijven op slechte leningen, hoe goed blijven ze aan uit te lenen geld komen en hoe gaat het met hun winst en omzet nu hele deelsectoren op dit moment praktisch niet meer bestaan?
Banken zijn geldmachines, maar kunnen ook failliet gaan. Fortis bijvoorbeeld, kocht ABNAMRO voor veel te veel geld en kreeg daarna mede dankzij deze overname te maken met de kredietcrisis. Twee problemen in één bank.
Doe daarbij het feit dat door de overname intern heel veel medewerkers stoelendans doen, met de nodige personen die uiteindelijk zonder stoel komen te zitten en het mag duidelijk zijn dat de lage K/W van ruwweg 4 die Fortis nu heeft niet uit de lucht komt vallen.
Ook Fortis kan failliet gaan. Er zijn zelfs al Belgische analisten die deze voorspelling hardop doen. In dat geval is iedere waardering voor het aandeel al te hoog.
Heeft u er toch vertrouwen in, dan zult u moeten bepalen wat voor uzelf een ‘goedkope bank’ is.
Wilt u al kopen terwijl de koers trend nog neerwaarts is, of koopt u liever pas als de trend zich in de grafiek al gekeerd heeft.
Beide methodes zijn goed of fout, net naar hoe u er naar wilt kijken. Immers koopt u bij de eerste methode nooit boven wat u het aandeel waard vindt. Bij de tweede methode moet u namelijk nog maar zien of u wilt kopen als de koers alweer 20% of meer gestegen is. Veel beleggers wachten dan liever, in de hoop dat het aandeel toch weer goedkoper wordt en missen aldus alsnog het herstel.
Wat denk ik over Fortis?
– Het is niet mijn favoriet. Een bank die zich liet uitkleden bij de overname van ABNAMRO heeft niet de best mogelijke leiding.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *