LADEN

Typ om te zoeken

Irrationele beurs

Laatste Nieuws

Irrationele beurs

De meeste beleggers zullen de beurs niet irrationeel vinden en zijn dan ook van mening dat de koersen redelijk de verwachtingen van beleggers weerspiegelen. In de basis is dat beeld niet zo heel onjuist. Daar echter het gelijk zo is dat de meeste beleggers de beurs puur op dagbasis bekijken, is er wel extreem sprake van een irrationele beurs. Immers zien we ook grote bedrijven soms wel meer dan 5% op dasbasis in koers veranderen. De ene dag eraf, de andere dag erbij. Als de beurs rationeel zou zijn, dan zouden dat soort enorme uitslagen niet bestaan.
Ze bestaan echter wel, omdat er deels beleggers zijn die heel bewust op dagbasis aan het beleggen zijn. Die nemen alleen intraday posities in en hopen vanuit relatief kleine bewegingen toch flinke winsten te maken, puur door volume te maken. Als teveel grapjassen dat doen EN als er dan wat nieuws uitkomt, dan kan het hard gaan.
Daarbij zijn er teveel beleggers en dan ook vanuit professionele hoek, die zich laten leiden door de waan van letterlijk één dag.
In dat koersgeweld is het wel eens moeilijk om een langere termijnvisie aan te houden. Om te durven kiezen voor een positie en daarbij niet iedere dag naar de beurskoers te kijken.
een belegger als Warren Buffett is extreem rijk geworden door de waan van de dag te negeren en alleen te vertrouwen op zijn eigen analyses.   www.beursaccent.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *