LADEN

Typ om te zoeken

Economisch herstel plan

Laatste Nieuws

Economisch herstel plan

Als we de beurs nu mogen geloven, maar ook als we de positieve geluiden van Microsoft, Qualcomm en Nokia mogen geloven, gaat het allemaal zo slecht nog niet. De vraag roept zich op, waarom moest de FED zo drastisch ingrijpen en waarom wil Bush 150 miljard in de Amerikaanse economie pompen. Zou Bush niet beter zijn overheidsuitgaven enorm beperken en daarmee de druk structureel van de ketel halen?
Helaas, dat gaat hij niet doen, maar wat er wel gaat gebeuren, is dat 116 miljoen Amerikanen een belastingvoordeel van ieder tussen de $600 en $1200 gaan krijgen. Naar mijn idee waanzin, want het probleem is niet het feit dat consumenten niet meer consumeren. Het probleem waar Amerika vooral mee zit, is dat haar leningen niets meer waard zijn. Er is geen serieuze onderliggende waarde meer. Aan dat feit verander je niets als je wat geld aan consumenten gaat geven.
Hoe dan ook, de beurzen herstellen, want er echt over nadenken, dat wil blijkbaar niemand. Amerika wil ook niet veranderen en het land zal dan ook blijven koersen naar een faillissement. Er komt namelijk een moment dat ook andere regeringen die Amerikaanse leningen niet meer vertrouwen. Bijvoorbeeld een Chinese regering, die nu enorme hoeveelheden Amerikaanse leningen oppakt. Als ze daar mee stoppen, is er een probleem dat zich slechts laat oplossen door een economische aderlating van enorme proporties. Amerika mag in de wereld de wapens hebben, ze eten alleen nog maïs en kale aardappels in Amerika als China de plug er een keer uit trekt. Daar koerst Bush heen, maar Amerikanen zijn het volk er niet naar om ernstig over hun situatie na te denken. Helaas zijn we in West Europa overigens net zo. Ook onze overheidstekorten zijn gigantisch. We leven op de pof en over de rug van de rest van de wereld. Wat dat betreft zijn de economieën van Azië nu heel wat gezonder als de Westerse dat zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *