LADEN

Typ om te zoeken

De vraag naar olie

Laatste Nieuws

De vraag naar olie

De IAE heeft aangegeven dat ze verwacht dat de vraag naar olie in de VS de aankomende maanden met tienduizenden vaten per dag zal afnemen. Voor u denkt dat daardoor de olieprijs zal kelderen moeten we echter goed naar het wereldplaatje gaan kijken. De vraag naar olie in Amerika steeg tot aan maart dit jaar. Iedere maand werden er meer dan 200.000 vaten meer ingevoerd dan de maand ervoor. In april zagen we eindelijk dat er 80.000 vaten per dag minder nodig waren… April… was toen niet de winter voorbij?
Vervolgens zagen we dat in mei en juni het aantal vaten per dag nog verder terugliep.
Amerika wordt zich nu bewust van haar dure dorst en lijkt na zestig jaar grove verspilling eindelijk iets te willen doen aan vermindering van verbruik. Het is nog altijd een druppel op een gloeiende plaat, maar verheugend is het feit dat er blijkbaar verandering aan zit te komen. De reden is simpel. De Amerikaan moet wel, want hij kan zich de verspilling eindelijk niet meer veroorloven.
De verkoop van grote slurpende bakken van auto’s is aan het kelderen. GM denkt er zelfs aan om het symbool van pure verspilling, de hummer, te gaan afstoten. Ook de verkoop van SUV’s loopt enorm terug.
Olie zou dus, puur afgaande op Amerika fors moeten dalen. Immers verwacht de IAE een afname van 300.000 vaten per dag.
Wat echter ook verwacht wordt, is een toename van verbruik in andere landen en dan vooral India en China met 1,2 miljoen vaten per dag.
Kortom, leuk die afname in Amerika, maar houdt u er maar rekening mee dat olie niet snel meer onder de $75 gaat komen. We staan nu op $136 en al twee jaar geleden voorspelde ik een olieprijs van $150 voor 2010. Het zit er echt aan te komen. Overdreven? Ja, want in feit is het nog veel te goedkoop… We betalen bij dezelfde benzinepomp meer geld per liter voor simpel flessewater! Als u daar met een lege fles naar de toiletruimte loopt, kunt u die fles vullen met gratis kraanwater, maar de verkoop van flessewater loopt beter als ooit.
De beste methode om de mensheid zorgvuldiger met energie om te laten gaan, is de prijs nog verder omhoog te jagen. U zult al consument slimmer moeten worden. U kan die hoge energieprijs compenseren. U kan dat namelijk doen door mede-eigenaar te worden van de energiebedrijven die profiteren. Dat is wat BeursAccent dan ook vooral doet!

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *