LADEN

Typ om te zoeken

Interessant royalty bedrijf

Laatste Nieuws

Interessant royalty bedrijf

Meerijden op de golf van de MijnIndustrie met kanshebber International Royalty Corporation. Goud en zilver worden in de toekomst veel hogere koersen toebedacht, evenzo met koper, nikkel, platina, uranium en andere metalen en mineralen die een rol spelen bij industriële ontwikkelingen zoals het geval is in China en India momenteel.
International Royalty Corporation (TSX:IRC, NYSE:ROY), is een wereldwijd royalty bedrijf van mineralen. IRC heeft bijna 100 royalties in 10 verschillende landen op 5 verschillende continenten, inclusief een 2,7% netto smelter royalty op de grootste nikkelmijn ter wereld, de Voisey’s bay mijn in Canada, waar naast nikkel, tevens kobalt en koper wordt gevonden.
Deze mijn ,welke wordt gerund door het Braziliaanse Compania Vale do Rio Doce (RIO), levert voor IRC een constante stroom inkomsten. Ook heeft IRC een 1,5% netto smelters royalty in West Australië op 3 miljoen acres goudhoudend land en nog talloze andere winstgevende royalties. Het inkomen van IRC uit de royalties zijn een vast percentage van de smelterproductie van mijnbedrijven en gaat gestaag omhoog met de prijzen van de mineralen en met de productie verhogingen. Daarnaast blijft IRC met zijn inkomenstroon naast dividenden ook nieuwe royalties inkopen, om internationale spreiding te vergroten ofwel in te spelen op kansen die worden geboden.
In de pijplijn zitten een aantal nieuwe royalties van mijnbedrijven welke in 2008 en 2009 in productie komen.
Een investering in IRC is een fantastische manier om te profiteren van de stijgende prijzen van grondstoffen en de mijnindustrie zonder de risico’s te lopen van de mijnbedrijven zelf die grote sommen geld moeten investeren voordat men aan productie toekomt.
IRC heeft alleen royalties van producerende mijnen en kanshebbers die op korte termijn in productie zullen komen.
Geen personeelskosten, geen milieukosten, geen boorrisico’s, geen kosten voor mijnapparatuur of ander zwaar materieel, geen transport kosten om honderden tonnen rotsgesteente te verplaatsen, geen hoge brandstof en elektriciteitskosten, etc. etc.
Er zijn voorbeelden van royalty bedrijven welke in korte tijd in koers van $3 naar $19 gingen of een ander voorbeeld van $1,10 naar $32.
Ook IRC is reeds in beweging maar gezien het enorme potentieel van de royalties is een koersverdriedubbeling in een jaar tijd een reële mogelijkheid.
In de komende maanden gaan nog 11 royalties uitbetalen van mijnen welke in de toekomst voor IRC een constante stroom geld en cashflow zullen genereren.
In 2006 ontving IRC aan royalties $20,3 miljoen, in 2007 was dit bedrag reeds $49,9 miljoen, een stijging van 245%. De cashflow steeg nog sneller van $3,9 miljoen in 2006, naar $26,5 miljoen in 2007, een stijging van 677%.
In december 2007 kocht IRC 16 nieuwe royalties van Rio Tinto welke in de loop van 2008 zullen gaan bijdragen aan de cashflow van IRC.
Koers IRC op 15 juni 2008 was $5,87 hoogste koers in 52 weken $8,10 laagste koers $4,60.
Zeer koopwaardig om aan te schaffen en weg te leggen.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *