LADEN

Typ om te zoeken

China is over, maar…

Laatste Nieuws

China is over, maar…

In het Westen hebben verschillende ‘analisten’ China al afgeschreven, echter is er één probleem.
Ze zijn vergeten het de Chinezen te vertellen!

Die werken zich een slag in het rond en willen helemaal niet weten van ‘een einde aan de Chinese droom’. Voor het eerst in hun duizenden jaren oude geschiedenis gaat de rijkdom ook naar het volk. De wens van de communisten komt eindelijk uit en dat allemaal dankzij het gecontroleerde kapitalisme.
De droom van China is niet over. Ze is nog maar net begonnen. Over tien jaar zullen we ons kapot lachen over die analisten die China al afschreven. Tuurlijk, de beurs is 50% van haar waarde kwijt. Nou en? Op welke wijze zou dat de werkdag van de gewone Chinees beïnvloeden?
Die beurs was misschien wel veel te snel en ver gestegen. De correctie is dan slechts de bevestiging dat het heel goed gaat met China en binnenkort ook wel weer met de Chinese beurs. Chinese aandelen zijn qua waardering weer goedkoper dan Amerikaanse aandelen geworden, dus die hype valt wel mee.
Ik kan met enige moeite tientallen redenen verzinnen waarom China problemen zal krijgen. De enorme bevolking, het gebrek aan schoon water en de vervuiling zijn daar drie belangrijke zaken in. Echter hadden we precies dezelfde problemen indertijd in het Westen en het is ons uiteindelijk ook gelukt. China heeft het geluk dat wij al hebben voorgedaan hoe je bepaalde problemen kunt oplossen, maar belangrijker misschien wel, hoe je ze kunt voorkomen!
Wie ooit verzuchte dat ‘opa aandelen Koninklijke Olie had moeten kopen’, die kan nu de fout van opa rechttrekken en zelf de opa worden die op tijd de hoekstenen in China kocht en daarmee het familievermogen zeker stelde.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *