LADEN

Typ om te zoeken

Alleen beleggen in Nederland

Laatste Nieuws

Alleen beleggen in Nederland

Gisteren las ik een artikel van een collega over China. Het is een collega die werkzaam is in de Nederlandse financiële sector. Zijn werkgever moet het vooral hebben van de handel in Nederlandse stukken. Zijn stelling, als zeer loyale werknemer, is daarom altijd geweest dat Nederland groot genoeg is en dat je als belegger pertinent niet naar het buitenland hoeft te kijken.
Het mag duidelijk zijn dat ik het met die stelling al jaren niet eens ben. Gisteren kwam de collega met de mededeling dat Warren Buffett zijn investering in China per 20 augustus heeft teruggetrokken en dat dit een teken aan de wand is. Nu moet u weten, ik heb datzelfde aandeel dat Warren Buffett verkocht op 21 augustus aanbevolen aan de Insiders van de Global Energy Newsletter. Ik was me daarbij volkomen bewust van het feit dat mijn grote voorbeeld Warren Buffett op dat moment afscheid nam.
Mijn collega spreekt er nu schande van dat de Chinese beurs in zijn ogen zo overgewaardeerd is, maar dat aandeel dat Buffett op 20 augustus verkocht, dat is daarbij sinds 20 augustus bijna 100% in waarde gestegen!
Natuurlijk is het een schande dat China zo hard stijgt en natuurlijk is het een schande dat dit aandeel nu op een twee keer zo hoge waardering staat als het gezapige Royal Dutch dat in Nederland genoteerd staat. Maar eigenlijk is het veel schandaliger dat je je klanten voor eigen gewin op de beurs in Nederland houdt, terwijl je ondertussen wel blijkbaar bewust ziet dat er enorme winsten in het buitenland te halen zijn.
Ook China krijgt te maken met beurscrashes en flinke dalingen. Daarmee is het geen slechtere markt dan Nederland of Amerika, want die hebben die heftige koersbewegingen ook gehad. Nu afgeven op China is dus vooral een rookgordijn optrekken. Een rookgordijn rond eigen falen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *