LADEN

Typ om te zoeken

Subprime sector

Laatste Nieuws

Subprime sector

Gisteren stond het al in de nieuwsbrief. Het super rendement rapport van Jack kwam uit, met daarin een aandeel dat nu 18% dividend uitkeert. Het is nog mooier dan dat, het bedrijf is al veel meer waard dan dat er op de beurs voor gegeven wordt. Natuurlijk kan de koers van een aandeel in de hypotheken sector nog verder dalen. De intrinsieke waarde biedt daarvoor geen zekerheid. Wat het echter wel is, is een aanduiding van hoe een bedrijf op de beurs gewaardeerd wordt. Op de beurs is het heel normaal dat de intrinsieke waarde flink lager is dan de beurswaarde. Het is echt een uitzondering om een bedrijf te vinden dat meer waard is dan dat er op de beurs voor wordt gegeven. Daarvoor is juist ook de beurs opgericht. Die koop en verkoopmogelijkheid zorgt voor een goede handel en bij goede handel worden producten meer waard. Het feit dat dus een aandeel serieus onder de intrinsieke waarde noteert is een slechte pers voor de beurs. Helaas zien we op dat soort momenten vaak dat zo’n bedrijf van de beurs gehaald wordt. Immers kan dan snel een winst gerealiseerd worden. Je haalt het spotgoedkoop van de beurs af en biedt het enkele maanden later, als de wind geluwd is, dan als ‘gewoon’ bedrijf, dus tegen zoveel keer de winst, aan een private equity fonds of een grotere bank aan. Zou dit bedrijf tegen bijvoorbeeld de gemiddelde K/W van 11 gaan noteren, dan praten we al over een verdubbeling van de koers.
Nu maar hopen dat die onderwaardering op de beurs sneller weg is dan dat de haaien het bedrijf ontdekken. Ik heb gisteren ook een positie ingenomen en 20% winst op een snelle beursexit is leuk, maar liever zie ik toch op termijn de verwachte 100% winst op de investering.
PS: Het aandeel zit nu nog wel in een dalende trend, net zo als heel de sector. Het is nu ook door mij gekocht omdat het extreem goedkoop is, niet omdat de bodem van de koersdaling al bereikt zou zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *