LADEN

Typ om te zoeken

Aalberts blijft groeien

Laatste Nieuws

Aalberts blijft groeien

De winst over 2007 steeg met 19% tot 128 miljoen euro.
Per aandeel wordt nu een dividend van 0,32 per aandeel voorgesteld.

Daarmee komt het dividend rendement op een koers van 12,96 op 2,5%. Daar is helemaal niets mis mee. De winst per aandeel is nu op 1,26 gekomen. Daarmee kent het aandeel Aalberts een K/W van 10. Voor een degelijke groeier als Aalberts is ook daar niet veel mis mee. In feite is het gewoon te goedkoop. Dat is er mis.
Moeten beleggers bang worden van het feit dat het al te lang goed is gegaan voor de onderneming? Alleen vanuit de EU komt er nu af en toe slecht nieuws, maar het bedrijf zelf kent al jaren geen tegenwind meer.
Wat als Aalberts stopt? Kan een manager-directeur wel voor elkaar krijgen wat een ondernemer/directeur voor elkaar krijgt? Kan na het vertrek van Aalberts zelf een ingehuurde manager deze onderneming nog wel bij elkaar houden?
Naar mijn idee is dat de voornaamste reden waarom deze aandelen zo goedkoop te krijgen zijn. Hierligt midden in het zicht, voor iedereen duidelijk, een pareltje, maar niemand die het lijkt te willen hebben. Sentiment is een vreemd ding. Aalberts verloor gisteren op de bovenstaande cijfers ruim 8%. Naar mijn idee een mooi koopmoment voor de lange termijn. Kopen onder de 13 euro.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *