LADEN

Typ om te zoeken

Een unieke Indextiming strategie

Laatste Nieuws

Een unieke Indextiming strategie

voor beleggers met een lage risicotolerantie. In deze markten is het moeilijk om te scoren op de beursvloer. Zeker zijn er aandelen die mooi uit de hoek komen. Bedenk dan wel dat deze beleggingen meestal gepaard gaat met een groter dan gemiddelde koersrisico. Bestaat er dan echt geen trading systeem waarbij een belegger niet dagelijks hoeft te kijken naar zijn belegging en waarbij toch grote winsten mogelijk zijn? Wat zou u denken van een systeem waar bij stijgende koersen het risico zeer klein is en de opbrengst beter dan het gemiddelde terwijl bij dalende koersen het risico praktisch 0 is. Met andere woorden, u kan als belegger dan enkel scoren in een stijgende markt.  In een dalende markt valt er nauwelijks winst te verwachten maar ook geen verliezen.
 Uw belegging zal immers bij dalende marktkoersen beschermd zijn door een buffer die de dalende indexkoersen neutraliseert. Dat zit zo. U koopt een Indextracker zoals bijvoorbeeld  The Street Tracker van de AEX, de BEL20 Master Unit of de DIA, die de Dow Jones vertegenwoordigt of ook nog de SPY die een blauwdruk is van de S&P500 Index.  Deze aankoop doet u één keer en dan verkoopt u gedurende 12 maanden deze belegging niet. Wat de koersen ook doen, u houdt het been stijf en blijft uw Tracker aanhouden. Waarschijnlijk  zal u nu zeggen, dat kan toch niet. Bij dalende koersen verlies ik toch op deze Tracker en soms zelfs heel veel zoals recent nog maar eens het geval was. Dat kunnen we zeker niet ontkennen. U zal  bij dalende koersen verliezen op uw Tracker. Stel nu echter dat wanneer u dalende koersen verwacht, u onmiddellijk een optie, turbo, future koopt die stijgt wanneer de koers van uw Tracker daalt. Stel ook dat u bijvoorbeeld de buffer of optie, turbo of futures verkoopt wanneer u terug een stijging verwacht. Waar zit dan de sleutel om winst te maken? U heeft het mogelijk reeds begrepen. Een goede prognose van de aandelenindexen is absoluut noodzakelijk om dit scenario winstgevend te laten aflopen. Daarom hier nog eens het beleggingsplan: u koopt een IndexTracker, en verkoopt die dit jaar niet meer.   Wanneer de Indextimer aangeeft dat de kans op een koersdaling groot is, dan pas koopt u een buffer of een indexoptie, indexturbo of indexfuture of zelfs index  CFD.  Geeft de Indextimer aan dat een koersstijging van de Indextracker voor de deur staat, dan verkoopt u onmiddellijk uw indexbuffer. Indien de prognose juist is, dan zult u de koers van uw Indextracker zien stijgen.  Wat nu als de prognose verkeerd is? Dat zal zeker ook gebeuren want het ei van Columbus is nog nooit gevonden. Indien de timing een stijgende markttrend voorspelt, en de indexen dalen, dan  wordt er verlies geleden op de Indextracker. Indien de timing een dalende markttrend voorspelt, en de indexen stijgen, dan stijgt natuurlijk de Indextracker maar verliezen we op de de buffer belegging. Maar wat als de investering in de buffer slechts 10% bedraagt van de totale belegging? 10 EURO  riskeren op een belegging van 100 Euro om goed te scoren op de beursvloer is dus te overwegen. Niet? Want is het niet zo dat wie bij aandelen geen 10% koersverlies durft riskeren, er beter aan doet te beleggen in risico vrije beleggingen waar de opbrengst slechts een fractie is van de mogelijke opbrengst in deze aandelenstrategie.
Wie de timing prognoses sinds begin van dit jaar had gevolgd kan nu terug blikken op een beleggingsreturn waar vele beleggers jaloers op zullen zijn.
Wenst u te weten hoe deze strategie op te zetten voor u zelf, dan doet u er best aan
 HIER 4 weken een proefabonnement op de Indextimer te bestellen. Indien u daarbij ook meldt  "Timing strategie" ontvangt u meer informatie over deze unieke beleggingsstrategie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *