Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Klimaatverandering (Tom Lassing)

Een heel klein percentage van wetenschappers is van mening dat menselijke invloed op klimaatverandering onzin is.
Het gekke is, misschien hebben ze gelijk. Lees maar eens verder.
Het is in feite heel simpel…
Miljoenen jaren geleden was de atmosfeer anders van samenstelling. Het was toen ook warmer. Mensachtigen bestonden niet. Wie of wat toen leefde, kon omgaan met die totaal andere atmosfeer samenstelling.
De atmosfeer veranderde doordat veel stoffen werden vastgelegd in de ontwikkelende bodem van de aarde en aldus uit de atmosfeer verdwenen.
De atmosfeer ging meer zuurstof bevatten en het werd kouder. De stoffen die vastgelegd werden in de bodem veranderden in onder meer olie, kolen en gas.

Wat wij mensen kunnen doen is twee dingen:
Kort cyclisch zaken verbranden. Dat wil zeggen, bomen en afval dat we zelf maken. Dit zal de atmosfeer niet veranderen maar kan hooguit lokaal het milieu belasten.
Of lang cyclisch verbranden. Dat is dus olie, kolen en gas blijven gebruiken en daarmee de atmosfeer terug brengen naar de atmosfeer van de jongere aarde. Door de verbranding van die ooit vastgelegde stoffen komen de stoffen vrij die de atmosfeer weer zullen veranderen.

Of er nu een connectie is met warmte en klimaat is eigenlijk niet zo van belang. Immers, we vergiftigen de atmosfeer doordat we die door het stoken van de lang-cyclische energiebronnen weer terug veranderen naar een samenstelling waarop we als mensen niet gebouwd zijn. Zouden we daarbij warmte en klimaat ook aanpassen, dan kunnen we hooguit ook verdrinken terwijl we hoe dan ook stikken…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *