LADEN

Typ om te zoeken

Een alles of niets project (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een alles of niets project (Tom Lassing)

Eén van mijn kleinere posities is in een bedrijfje dat je kan beschrijven als een ‘one tric pony’. Als het trucje lukt, dan is het bingo. Als het niet lukt, een total loss.
Wat ze hebben gedaan, is met hun laatste geld een project overgenomen in Ierland. Ze kochten het van indertijd de grootste zink producent ter wereld. Voor die enorm grote onderneming was de eventuele aanwezigheid van een winbare hoeveelheid zink in Ierland niet zo heel interessant meer. Immers heb je als grote partij met slechts één potentiële mijn in Ierland geen enkel voordeel van je omvang. Immers moet jij ook alles in laten vliegen.
Dus in de grondstoffencrisis van de laatste jaren is non-core afgestoten en het bedrijfje waar ik nog wat aandelen in heb, was de koper van dat potentiële moois.
Eén van de voordelen was dat ze met de aankoop ook de volledige database met boorgegevens verkregen hebben. Dat heeft de vorige eigenaar 16 miljoen dollar gekost. Het zat nu bij de koop in en is een waardevolle bron van informatie, want met dat alles als basis kan je heel gericht je inspanningen richten op de meest kansrijke plekken.
Het ziet er goed uit, maar dat is altijd zo bij dat soort trajecten. Uiteindelijk gaat het in 90% van de gevallen mis. De klappers die wel lukken moeten dat akelige percentage goed maken.
De gegevens van dit bedrijf komen later vandaag beschikbaar voor de Beursbox Extra leden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *